Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Stolt-forvaltere om uavhengighet, LVMH og Novo Nordisk

I denne episoden har Mads besøk av forvalterne av Stolt Explorer Jarle Birkeland og Bernt Berg-Nielsen.

I episoden forteller Bernt og Jarle om fondets investeringsfilosofi, investeringsstrategi og deres frie uavhengige mandat. Dette innebærer at de har hele verden som sitt marked, men også at de har muligheten til å eksponere seg 125 prosent for markedet, men også 25 prosent i kontanter. Her er det muligheter for å skape og styre avkastningen mer i motsetning til vanlige fond.

Investeringsfilosofi

(fra 25:00) Stolt Explorer er en uavhengig global aktør som har hele verden som sitt marked. Hvordan jobber man for optimal spredning og eksponering? spør Mads. Konsentrert vs. spredt portefølje diskuteres. “Dere er glade i etablerte selskaper, men ikke så mye i USA. Hvorfor?” spør Mads.

Kunnskapsformidling og tips til lyttere

(fra 35:50) Jarle og Bernt forteller om sine tips til å bli en god investor. Praktisk anvendelse, forstå forretningsfilosofien og kvalitative vurderinger er essensen.Å lese biografier er et konkret forslag som blir gitt.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Abonner via Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer