Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik ser ekspertenes aksjeporteføljer ut

pengepodden header - Mads Johannesen, Anders Skar, Bjørn Erik Sættem

Nordnets trekløver, Mads, Roger og Bjørn Erik, går gjennom sine private aksje- og fondsporteføljer og forteller hvordan avkastningen har vært hittil i år. De tre har ulike investeringsstrategier: Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs, Roger er en langsiktig verdiorientert investor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen.

Porteføljen til Investeringsøkonom Mads + 25 % YTD

(fra 01:22) Mads har slått Oslo Børs med god margin hittil i år (ytd). 25 % har Mads sin portefølje gitt, mot 14 % for Oslo Børs. De tre siste måneder har porteføljen steget 10 %, som er marginalt bedre enn børsen.

Panoro og Hemfosa Fastigheter er de to aksjene som Mads har tjent mest på i år. Sparebank1 Midt Norge har også vært en god bidragsyter. Den klare taperaksjen har vært Elkem. Bjørn Erik spør hvor lenge Mads vil sitte med en taperaksje som Elkem. Hør hva Mads svarer.

Mads sitter med 25 % kontanter i porteføljen nå, etter nedsalg i Hemfosa – som er i ferd med å bli kjøpt opp. Han synes markedet er dyrt, men leter likevel etter en ny investering.

Se investeringsøkonomens Shareville-portefølje her. Les også Mads sitt siste innlegg om hvordan porteføljen hans har utviklet seg den siste tiden.

+ 11 % siste tre måneder – Slik investerer Roger Berntsen

(fra 13:49) Rogers aksjeportefølje, som kan følges på Shareville, består av 16 store solide norske kvalitetsselskaper. Den største posten er Equinor, etterfulgt av Mowi, Norsk Hydro og Tomra.

De siste tre månedene har Rogers verdi-portefølje gitt 11 % avkastning, og det er omtrent ett prosentpoeng bedre enn Oslo Børs. De største bidragsyterne de tre siste månedene har vært Equinor, Norsk Hydro og Grieg Seafood.

Roger forteller om hvordan han tenker når han bygger opp en langsiktig verdiportefølje, og hvordan han bruker utbyttene til å rebalansere porteføljen.

Slik investerer fondseksperten vår – opp 22 % YTD

(fra 31:23) Bjørn Erik har 12 fond i Sharevilleporteføljen sin (fordelt på to kontoer). Porteføljen hans har gitt 22 prosent avkastning hittil i år, som er langt bedre enn Oslo Børs (14 prosent), men noe svakere enn et globalt indeksfond målt i norske kroner (ca 30 prosent). De tre siste månedene har avkastningen vært 8 %, som er noe svakere enn Oslo Børs og Verdensindeksen.

Lytterne får vite om hvilke fond som har bidratt mest til meravkastning den siste perioden, og hvilke som har bidratt til mindreavkastning. Bjørn Erik forteller også hvor lenge han er villig til å sitte med et fond som leverer mindreavkastning.

Se Shareville-fondsporteføljen til spareøkonomen vår her. Les også Bjørn Eriks ferske innlegg, hvor han går gjennom sin fondsportefølje i detalj.

Avslutningsvis får du høre hva ekspertene tror om utviklingen i markedet fremover.

Hør forrige episode av #pengepodden her: Ny Norwegian-sjef & børsnotering av Saudi Aramco.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer