Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

#pengepodden – Sissener om 2022, Tesla-short & hedging

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener, finansnestor og forvalter i hedgefondet Sissener Canopus. Tema er utsikter for 2022, sikringsstrategier samt spørsmål fra lytterne om blant annet ”dumme indeksfond” og shorting av Tesla.

Veddemål mellom Jan Petter og Bjørn Erik

(fra 02:11) For andre år på rad inngikk Jan Petter og Bjørn Erik et veddemål om Storebrand-aksjen vs Oslo Børs hovedindeks. Også i 2021 steg Storebrand mer enn Hovedindeksen og Bjørn Erik måtte gi enda en god flaske vin til Jan Petter.

Jan Petter Sissener om utsiktene for 2022

(fra 05:54) Kortsiktig har vi gode fjerdekvartalstall i vente. Men aksjemarkedet er veldig høyt priset, og vi er forsiktige. 2022 blir et ”stockpickers year”, mener Jan Petter.

Hør hva som er Sisseners favorittsektorer og -selskaper. Sissener Canopus sin største sektor er energi, og Jan Petter forklarer hvorfor han har stor tro på energisektoren fremover. Atomkraft og fornybar energi diskuteres også.

Mads spør hvorfor shipping nærmest er fraværende i Canopus-fondet, og Bjørn Erik lurer på hvor bekymret Jan Petter er for høy inflasjon og stigende renter. Hør hva han svarer.

Les mer om hva andre analytikere og fondsforvaltere tror om aksjeåret 2022

Sikringsstrategier

(fra 25:42) I hedgefondet Sissener Canopus brukes ulike sikringsstrategier. Det diskuteres hvordan man best kan beskytte nedsiden, enten kortsiktig eller langsiktig. Noen alternativer som nevnes:

Shorte indekser eller enkeltaksjer

– Kjøpe put-opsjoner på indekser eller aksjer

– Øke cashandelen

Sissener Canopus er ikke et markedsnøytralt hedgefond, men har en gjennomsnittlig netto long aksjeeksponering på 50-60 prosent. Dette skyldes at aksjemarkedet stiger på lang sikt, og en viss nettoeksponering er fornuftig, forklarer Jan Petter.

Les mer om Jan Petter sine favorittaksjer for aksjeåret 2022 her.

Spørsmål fra lytterne

(fra 41:05) Blant spørsmålene Jan Petter må svare på er:

  • Er det fornuftig å lånefinansiere high yield fond?
  • Hvorfor er kostnadene så høye i Sissener Canopus?
  • Hvilke aksjer er ”penger på gaten” i dag?
  • Mener du fremdeles at indeksfond er ”dumme penger”?
  • Hvorfor har du fortsatt troa på Flyr?
  • Hva heter Norges beste meglerhus?
  • Er du fortsatt like bearish på Tesla?
  • Har du flyttet pensjonskontoen din?

Lytt til forrige episode av #pengepodden:Hvordan lykkes som seriegründer

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer