Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Sissener om 2023, Flyr, Tesla og udugelige politikere

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener, finansnestor og forvalter i hedgefondet Sissener Canopus. Tema er utsikter for 2023, Flyr-emisjonen, Tesla-shorting samt spørsmål fra lytterne. Episoden kan også sees på Nordnets YouTube-kanal.

Jan Petter oppsummerer kort fjoråret, og hva som overrasket han mest i 2022.

Hedgefondet Sissener Canopus endte året opp rundt 8 %. Avkastningen stammer ene og alene fra sikringsstrategiene – fordelt på shorting av enkeltaksjer og indeks-hedging.

Jan Petter forteller at Canopus-fondet endelig tjente på å shorte Tesla-aksjen i 2022, et år da aksjen falt over 60 %. Men fondet ligger fortsatt i minus på Tesla-veddemålet. Han er fremdeles negativ til Tesla, og vedder på ytterligere verdifall i 2023.

Sissener Corporate Bond Fund ga rundt 3 % avkastning i 2022, som er i nedre sjiktet av norske high yield fond.

Utsikter for 2023

(fra 15:39) Alle strateger tror på børsfall i første kvartal, dels fordi inntjeningsestimatene skal ytterligere ned, forteller Jan Petter. Hvis inntjeningen ikke skuffer, vil vi få en rekyl opp. Dersom aksjemarkedet faller ned til tidligere bunnivå, er det en kjøpsmulighet, mener han.

Jan Petters favorittsektorer er finans og energi. Hør hvorfor.

Jan Petter er deltaker i Nordnets Aksjefavoritt-konkurranse. Her har han plukket ut Storebrand, Schibsted og svenske Essity AB. Han utdyper valgene.

Flyr-emisjonen og norsk emisjonspraksis

(fra 31:18) Nordnet gikk ut i media før jul og kritiserte norsk emisjonspraksis. Mads utdyper kritikken.

Sissener Canopus var blant initiativtakerne til redningsaksjonen i Flyr. Jan Petter forklarer redningsplanen. Han er ikke enig i kritikken fra Nordnet, men mener meglerhusene gjorde en dårlig jobb, siden de ikke klarte å hente inn flere langsiktige aksjonærer.

Den grisete emisjonen på Oslo Børs i fjor var ikke Flyr, men Norse Atlantic, mener Jan Petter. Her tildelte ledelsen i selskapet seg selv store deler av emisjonen og tok et høyt garantibeløp attpåtil.

Spørsmål fra lytterne

(fra 46:13)

  • Hva synes du om skattepolitikken?
  • Når får vi se Sissener i politikken?
  • Hva tenker du om atomkraft og da uranium som investering?
  • Hva er den billigste aksjen på Oslo Børs?
  • Er laksesektoren et sted å være i 2023?
  • Sitter du fortsatt investert i tyske RWE?
  • Hvorfor har du ikke troen på Norwegian?
  • Når skal Canopus eksponere seg mot Bitcoin?

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer