#pengepodden – Shippingsfest på Oslo Børs

pengepodden header - Mads Johannesen, Anders Skar, Bjørn Erik Sættem

I denne markedsaktuelle #pengepodden-episoden snakker Roger og Mads om den siste tidens nyheter. Innledningsvis får du høre mer om utvikling i handelskrigen mellom USA og Kina. Konklusjonen her er at det er en «never ending story», med små triggere underveis. Videre snakker Roger og Mads om den voldsomme utviklingen i tankfraktmarkedet. I andre delen av sendingen svarer de på spørsmål fra lytterne.

Handelskrigen

(fra 01:34) Roger innleder med å fortelle litt om bakteppet til handelskrigen, og hvor dypt det egentlig går. Den er dyp i den forstand at tollsatser bare er et begrep på oversiden av den egentlige krigen. Som handler om teknologikrig mellom stormaktene. USA med Trump på sin side kjører Kina hardt blant annet på deres fordel mot WTO, mens Kina på sin side ønsker å befeste og utvikle sin posisjon. Dette bærer som sagt preg av å dra ut i tid og være sterkt pågående.

Tank/LNG/Bulk fest på Oslo Børs

(fra 19:48) Tankmarkedet har vært i fyr og flamme så langt i oktober. Vi har sett rater blitt gjort på over 300 000 USD per dag, som er himmelhøyt over «break even»-kostnaden til rederiene. Det er flere grunner til dette, men blant annet IMO 2020, sanksjoner fra USA mot Kina, og en et underliggende bra marked som fører til disse voldsomme ratene. Roger og Mads snakker litt om bakteppet, men også om hva de tror veien videre for sektoren.

Mads kommer også innpå litt om andre shipping-segmenter som LNG frakt og bulkmarkedet.

Hør også disse shippingaktuelle #pengepodden-episodene:

Spørsmål fra lytterne

(fra 39:32) I andre delene av podcasten tar Roger og Mads opp diverse spørsmål fra lytterne. Her kommer de inn på verdsettelse av Aker Solution, emisjoner og ikke minst –hvor vanskelig det er for selskapene å hente kapital i dag.

SATS og Norske Skog

(fra 57:19) Avslutningsvis snakker Mads om de to forestående børsnoteringene i SATS og Norske skog.

Gå til oversikten over børsnoteringer og emisjoner her.

Hør forrige episode av #pengepodden: Fredrik Thoresen finner gull i vekstselskaper

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer