Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Robin Øvrebø, fra blogger til forvalter av Odin USA

Bjørn Erik har besøk av forvalter i aksjefondet Odin USA, Robin Øvrebø. Tema er det amerikanske aksjemarkedet og hvordan man bør tenke som en langsiktig investor.

Robin har gjestet#pengepodden to ganger før, men da som privatperson, nyutdannet og ung privat investor. Han har også blogget jevnlig på Nordnetbloggen i flere år –se innleggene hans her. Robin forteller at hans blogging og aktivitet på Nordnet-bloggen var en medvirkende årsak til at han fikk jobb i Odin-fondene i 2017.

Investeringsstrategien til Odin USA

(fra 6:49) Odin USA har 3 av 5 stjerner i Morningstar. Dvs en risikojustert avkastning om lag på nivå med indeks. Siste 12 måneder er fondet opp 8 %, som er 5 p.p. foran referanseindeksen. Siste 3 år har avkastningen vært 10 % annualisert, som er 2 p.p. bak referanseindeksen.

Odin USA – i likhet med de andre Odin-fondene – investerer i selskaper med sterke markedsposisjoner, med god ledelse, i attraktive bransjer i et marked som legger til rette for langsiktig verdiskaping. Jo mindre konkurranse et selskap har, jo bedre.

Robin går gjennom de 5 største posisjonene i fondet, som erBerkshire, Copart, Alphabet, S&P Global og OTC Markets.

Bjørn Erik spør om Robin bruker mye tid på å følge med på makroøkonomi, renter, global vekst o.l. Det gjør han ikke. Mesteparten av tiden brukes på å følge med på selskapsnyheter og konkurransesituasjonen.

Hvorfor skal lytterne kjøpe Odin USA med en totalpris på 1,05 % fremfor et amerikansk indeksfond med lave kostnader, spør Bjørn Erik småfrekt. Hør hva Robin svarer.

Bjørn Erik tipser om at Morningstar har gode sider for å se på aksjestil eller faktorprofil til et aktivt forvaltet aksjefond.Gå inn på «Innhold» på fondets sidepå Morningstar. Odin USA har blant annet en tilt mot vekstselskaper og mot kvalitetsselskaper.

Utsikter for det amerikanske aksjemarkedet

(fra 38:00) Det er i dag en stor USA-dominans i verdens aksjemarkeder. Andelen amerikanske aksjer i de globale indeksene har økt i mange år, siden USA-børsene har gått bedre enn de andre store regionene. USA-børsen utgjør 68 % av MSCI World og 60 % av MSCI ACWI Index. Er amerikanske aksjer overpriset, spør Bjørn Erik.

Robin gir flere argumenter for hvorfor USA-børsen fortsatt skal slå verdensindeksen, blant annet at USA har et stort hjemmemarked, sterk innovasjon, god langsiktig verdiskapning og utsikter til befolkningsvekst de neste tiårene.

Avslutningsvis spør Bjørn Erik hvor Robin harinvestert hans langsiktige penger.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer