Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Oppsummering av året & spådommer for 2022

I denne juleepisoden har investeringsøkonom Mads Johannesen besøk av aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper. I episoden oppsummerer Mads og Paul børsåret 2021, råvarepriser og ikke minst utsikten for aksjer og investeringer i 2022.

Oppsummering av 2021

(fra 02:33)

  • Syklisk år, god vekst i verden
  • Veldig oppløftende estimater gjennom året
  • Rentehevninger/sentralbanker
  • Logistikkproblemer- høye fraktpriser
  • Inflasjon
  • Råvarer/olje

Utviklingen i råvaremarkedet

Vi har lagt bak oss et voldsomt år i råvaremarkedet. Alt i fra olje, kobber, aluminium, jernmalm, gass har steget kraftig. Paul deler sine tanker om utviklingen i råvaremarkedet, og hvorfor situasjonen har blitt som den har. Det blir også snakk om kortsiktige og langsiktige konsekvenser av de høye prisene. Mads og Roger diskuterer også utsiktene og estimatene for det kommende året.

Litt om de ulike sektorene

ESG og tech har vært svakt i Norge. Etter (et kanskje for sterkt) 2020 har flere av fjorårets yndlinger falt 50-60 prosent. Paul og Mads tar for seg noen av overraskelsene vi har fått i 2021, og ser samtidig fremover mot det kommende børsåret. Du får høre hvilke selskaper og sektorer Mads og Paul har troen på i 2022.

Favorittaksjer for 2022

(fra 45:56) I år som i fjor har vi sammenstilt en side hvor vi samler ekspertenes aksjefavoritter for det kommende året. Ekspertene består av økonomer, forvaltere og analytikernes. Paul Harpers aksjefavoritter for 2021 leverte betydelig meravkastning, se sluttresultatet her. I den avsluttende delen av denne episoden blir det fullt fokus på utsiktene for 2022 og hvilke favoritter Paul Harper (og DNB Markets) har for det kommende året. Det blir også snakk om hvilke sektorer som har potensial for å levere meravkastning.

Lytt til forrige #pengepodden-episode:Kvinner er like risikovillige som menn!

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer