Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 58 – Oljeservice – Oljebransjens rørleggere, hotell og taxi-sjåfører

Oljeservice er inne i en fase med mange restruktureringer og usikkerhet. Med besøk av Morten Nystrøm, oljeserviceanalytiker hos Nordea, tar vi et dypdykk i oljeservice-industrien.

Hva er oljeservice?

Hva er egentlig oljeservice og hvilke problemstillinger har næringen stått ovenfor de siste årene?

Seismikk

(Fra 12:30) Hør mer om hva seismikkselskapene gjør, og hvordan finner de ut om et oljefelt er lønnsomt å produsere eller ikke.

Rigg-markedet

(Fra 20:58) Lær deg mer om rigg-markedet og hva det går ut på.

Supply, subsea og boligplattformer

(Fra 28:12) Dette er “taxi-næringen”, “rørleggerne” og “hotellene” oljeselskapene benytter seg av. Hvilken rolle spiller de inn i oljeindustrien, og hva er deres utfordringer?

Dypdykk i Mortens analyser – vi snakker aksjer

(Fra 34:13) Vi får høre mer om Mortens analyser om oljeservice, og ser på status for flere av aksjene i de ulike næringene. Hvilken del av oljeservicesektoren er minst syklisk, og hvilke analyser og anbefalinger har Morten blitt mest overrasket over? Du får også høre mer om gjeldssituasjonen og restruktureringene til oljeserviceselskapene. Morten og Tom snakker blant annet om Subsea 7, Aker Solutions, Aker ASA og PGS.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
07.07.2016 21:16

Takk for nok en god episode!
Et lite tips er at det ikke høres spesielt profesjonelt ut når “liksom” og “på en måte” forekommer flere ganger per setning, og generelt mer og mer i de siste episodene. Når en først legger merke til det, ødelegger det veldig for innholdet 🙁
Stå på!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
08.07.2016 14:56

Hei Andre! Så hyggelig å høre at du likte episoden! Vi tar tilbakemeldingen din videre. Ha en fin sommerdag videre 🙂