#pengepodden – episode 106 – Oljeoppdatering med Torbjørn Kjus – «Whatever it Takes»

Oljeprisen har nettopp vært gjennom en volatil periode, og blir dermed tema i #pengepodden. Tom Hauglund har besøk av den profilerte oljeanalytikeren fra DNB, Torbjørn Kjus. Det blir snakk om fremtiden til oljeprisen, OPECs rolle, oljelagrene og amerikansk Shale Oil.

OPEC-møtet som var 25. mai og estimater fremover

Torbjørn kommenterer forlengelsen av OPEC-kuttet, og snakker litt om hva som egentlig har skjedd på bakrommet. Du får også høre mer om «lagging» effekter som formes i oljemarkedet, og hvilke grep som gjøres for å heve oljeprisen. Markedet har ikke troa på OPEC, men det har Torbjørn!

Nøkkelen til prisoppgang for oljen

(Fra 26:13) Målet til OPEC er at oljelagrene skal ned på 5 års snitt. Dette har ikke skjedd, og Torbjørn forteller om de tre fasene han mener oljen må gjennom for å ende på 70 USD innen året er omme.

Vil Shale Oil ødelegge oppgangen?

(Fra 34:34) I følge Torbjørn har media en tendens til å vri bildet noe. Han snakker om at riggtellingen overrasker på oppsiden, men ikke produksjonen. Han snakker også om en «bottleneck» innen Shale Oil, noe som kan være skummelt for en ytterligere økning i produksjonen i 2018.

Spørsmål fra lytterne

(Fra 45:06) Flere lyttere har sendt inn gode spørsmål via Twitter, og Torbjørn rekker å svare på fire av dem. Du får blant annet høre hva Daglig leder i Nordnet Norge, Anders Skar, og nordnetblogger, Richard Paulsen, lurer på.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer