Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 79 – Jobb innen finans, studielånsrenta og strategi for å slå aksjemarkedet

Vi begynner å nærme oss jule- og nyttårsrally, og gir deg en oppdatering på hva som skjer i markedet. Hør mer om spennende børsnoteringer, momentumaksjer, hvordan du sikrer deg en jobb innen bank og finans, studielånsrenta og den enkleste måten å slå markedet. Programledere er investeringsøkonom Tom Hauglund og daglig leder i Nordnet Norge, Anders Skar.

En oppdatering på markedet

Hva er egentlig en nyttårsrakett (på børsen), og hvordan plukker du dem? Få med deg siste nytt om Oslo Børs og hva du bør tenkte på før årsskiftet.

Sprit og vin på børs

(Fra 13:56) Julebordsesongen er i gang, og det passer perfekt for Arcus som gikk på børs i dag. Hør mer om denne distributøren av sprit og vin.

Momentumaksjer

(Fra 18:58) En lytter ønsker å høre mer om momentumaksjer, og hvordan du kan finne disse. Tom er en typisk momentum-trader, og deler sine tips og hva han ser etter når han leter etter aksjer som kan nå nye høyder.

Jobb i bank og finans og studielånsrenta

(Fra 25:05) Hvilke grep bør du ta for å jobbe innen bank og finans? Anders og Tom deler sine erfaringer. Du får også høre om ulike autoriseringskurs som kan være relevant for aspirerende analytikere og meglere.

Vi går også nærmere inn på studielånsrenten og hva som vil skje med den dersom styringsrenten går inn i negativt territorium.

 

Den enkle måten å slå markedet

(Fra 42:14) Er det noen strategier for den litt mer passive investoren som likevel ønsker å slå markedet? Anders og Tom har et forslag til en litt enklere måte å få bedre avkastning enn indeksfond.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer