#pengepodden investor – Tilpass din investeringsstil til markedet

Tilpass din investeringsstrategi og velg aksjer til de rådende markedsforholdene ved å fokusere på de rette faktorene. Vi har fått besøk av Ole Jakob Wold som forvalter DNB Lavkarbon som skal fortelle deg mer om nettopp dette. Han har 24 års erfaring med kvantitative analysemodeller og er blant de fremste i Norge på kvanteforvalting, faktoranalyse og forvaltning. Ole Jakob startet sin reise den 12. desember 1994. Finn ut hva som gjør denne datoen så spesiell, og hør mer om hvordan Ole Jacob jobber med porteføljekonstruksjon og risikohåndtering i en modell som skal kunne predikere markedets fremtid.

Hva og hvorfor dynamisk aksjevalg?

(fra 05:56) Det virker fornuftig når man sier det; det lønner seg å tilpasse sin investeringsstrategi og sine aksjevalg etter markedets utvikling og hvor vi befinner oss i syklusen. Når markedet og makrobildet endrer seg, så endres også forutsetningene til selskapene. Du får høre mer om hva Ole Jakob mener med dynamisk aksjevalg, hva som kjennetegner hans forvaltning, og ikke minst hva som driver endringene i markedet.

Hva er en faktor og hvordan bruke dem?

(fra 16:32)  En faktor er et parameter som forsøker å forklare og modellere hvordan aksjer prises. Ole Jakob forklarer hvordan de hver måned grupperer og analyserer faktorer og trender for å forutse hva markedet vil foretrekke i tiden som kommer. Ole Jakob og hans team bruker 60 faktorer for å analysere og forstå markedet. Det blir snakk om hva som er de mest vanlige faktormodellene, hvordan de jobber med å utvikle modellen, og hvilke tidshorisonter de ser på når de analyserer markedet og skal predikere fremtiden.

Slik fungerer investeringsprosessen i praksis

(fra 30:28) Ole Jakob forklarer hvordan de jobber med å predikere markedets forventning til fremtiden. DNB Lavkarbon jobber med 44 tusen selskaper, 60 faktorer i over 40 ulike land, så kompleksiteten er stor. Du får høre mer om hvordan Ole Jakob og resten av teamet velger ut aksjene, og også hvordan de jobber med å forfine modellen. I tillegg til å screene markedet og forutse trender er en viktig del av jobben til en kvanteforvalter å jobbe med porteføljekonstruksjon og risikohåndtering. Ole Jakob forteller hvordan de jobber med dette, og hvordan samspillet mellom matematiske modeller og menneskets rolle og vurderinger er en del av prosessen.

I nest ukes episode av #pengepodden investor får du høre del 2 hvor Ole Jakob går mer spesifikt inn på de ulike faktorene som bidrar til at modellen deres kan predikere markedets forventede utvikling: Faktorene som gir meravkastning i aksjemarkedet

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer