Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Strong buy: Emerging markets

Kvinneandelen har historisk vært for dårlig i #pengepodden. Det er derfor ekstra gledelig å ha Sigrid Wilter Slørstad, seniorstrateg i Nordea, på besøk i studio for å snakke om fremvoksende økonomier.

Hva kjennetegner fremvoksende økonomier

Fremvoksende økonomier er så mangt, og man skal være forsiktig med å skjære alle økonomier og markeder som faller inn under denne definisjonen under en kam. Sigrid og Anders snakker innledningsvis litt om hva som kjennetegner og definerer fremvoksende økonomier, samt viktigheten av å forstå hva som menes når økonomer og eksperter snakker om emerging markets.

Hør også denne episoden om emerging markets: Spennende investeringsmuligheter i Emerging Markets

Fremvoksende økonomier i 2018, hva gikk galt og utsikter fremover

(fra 08:41) De fleste eksperter var positive til fremvoksende økonomier ved inngangen til børsåret 2018. Men slik gikk det ikke. Sigrid forklarer hva som gikk galt, og hvorfor utviklingen ikke har vært som de trodde ved inngangen til året. På den andre siden så har børsfallet vi har sett i fremvoksende økonomier så langt i år bidratt til at Sigrid og Nordea er positive til framtidsutsiktene og ser en kjøpsmulighet.

Mer detaljert om Kina

(fra 27:17) Sigrid er spesielt positiv til utsiktene for Kina, og forklarer bakgrunnen for dette synet. Du får blant annet høre mer om handelskrig, trusler og muligheter for kinesisk økonomi, og utsikter for kinesisk valuta og dens betydning for utviklingen i de kinesiske markedene.

Dette blir viktig for fremvoksende økonomier i den kommende tiden

(fra 39:14) Det er alltid ting å uroe seg for i de finansielle markedene. Du får høre hva Sigrid mener blir viktigst for fremvoksende økonomier i tiden som kommer. Det blir også snakk om India, og hvilken mulig rolle de kan spille i verdensøkonomien fremover.

Hvordan forholde seg til fremvoksende økonomier som aktivaklasse?

(fra 44:27) Hvorfor og hvor mye av porteføljen bør du som investor plassere i emerging markets, og hvis du plasserer penger der hva kan du forvente? Episoden avsluttes med en samtale rundt dette samt diversifisering, risiko, volatilitet og forventet avkastning ved investeringer i emerging markets.

Hør også forrige episode av #pengepodden investor: Christian Lie om veien videre for den globale økonomien

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer