Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Sterke kvartalstall & salg av Norwegian

Anders og Tom er på plass i studio og det er mye som har skjedd den siste tiden. Kvartalstallene har haglet inn de siste ukene, og tungvekterne Statoil, DnB og Telenor har alle levert. Du får høre mer om hvilke selskaper som har levert kanon tall og hvilke som har skuffet. I tillegg er det mye fokus på Norwegian som kanskje blir solgt til IAG for å bli en del av British Airways. Tom gir deg hans syn på det potensielle oppkjøpet. Avslutningsvis svarer #pengepodden-gutta på et spørsmål som dreier seg om å posisjonere seg i VIX-indeksen. Finn ut hvordan du kan gå frem for å gjøre dette i dagens episode.

Markedsoppdatering – Ny «all time high»

Markedet har nådd en ny «all time high» og det er mange grunner til det. De viktigste tingene som rører seg i markedet blir diskutert. Du får blant annet høre mer om oljeprisen, det sterkt laksemarked og en senket politisk uro med Nord-Korea. Men kanskje det viktigste som har preget markedet er de sterke selskapstallene som har blitt lagt frem. Hør mer om hva dette betyr for videre økonomisk vekst og markedenes utvikling.

Rapporteringssesongen

(16:55) De fleste selskapene har levert tall og Tom gir deg en solid gjennomgang av Telenor, DnB, Statoil, REC, Akso og XXL. Noen leverte på alle parameter, mens andre fikk en stjernesmell. Tom er litt på krigsstien med XXL, han mener selskapet er priset alt for høyt, til tross for at aksjen har falt en del den siste tiden. Finn ut hvilke tall Tom ser på når har vurderer selskapets potensial videre i dette blogginnlegget: XXL-sjefen sier en ting, tallene sier noe annet.

Norwegian, kursmanipulasjon og investeringer i VIX

(32:39) Det har vært mye spenning knyttet til Norwegian de siste ukene. Det store spørsmålet er om det kommer et bud eller ikke. Det er få som vet hva utfallet vil bli, men Tom legger ikke skjul på at han tror Norwegian passer som hånd i hanske for IAG. Men han trekker også frem visse elementer som kan sette en stopper for oppkjøpsavtalen. Sjekk ut denne episoden for å få Tom sitt syn på utfallet av Norwegian-oppkjøpet.

En Shareville-bruker publiserte en falsk pressemelding, og Tom påpeker alvoret som ligger bak en slik handling. Gutta i studio snakker om hvilke konsekvenser denne hendelsen vil få for brukeren og hvordan det arbeides med å forebygge slike hendelser.

Det kommer mange spørsmål om VIX-indeksen inn til #pengepodden-gutta. Det er en lytter som ønsker å ta en langsiktig posisjon i VIX, men lurer på hvordan han burde gå frem for å gjøre dette. Du får høre Tom og Anders sitt svar på hvordan du kan eksponere deg i VIX i denne episoden.

Hør forrige episode av #pengepodden investor: Jakten på absolutt avkastning

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer