#pengepodden investor – Slik plukker Arctic Nordic Equities vinneraksjene i Norden

Aksjemarkedene i Norden har de siste 30 til 40 årene outperformet verdensindeksen med 3 % i året. I denne episoden har vi besøk av Sindre Sørbye, porteføljeforvalter i Arctic Nordic Equities, for å snakke om Norden som investeringsunivers. Du får blant annet høre mer om hvordan de jobber med aksjeplukking, analyse, porteføljestyring, og hvordan de ser på den økonomiske utviklingen i Norden. Sindre røper også hva deres top picks i aksjemarkedet er.

Hvorfor er Norden et bra investeringsområde?

Innledningsvis snakker Anders og Sindre overordnet om Norden som region, og hva som kjennetegner den. Du får også høre mer om historisk utvikling, rammebetingelser, muligheter og utfordringer i dette området.

Slik jobber Arctic med seleksjon, aksjeanalyse og porteføljestyring

(fra 09:07) Arctic Nordic Equities er et aktivt forvaltet fond og de jobber kontinuerlig med å finne aksjer som gir bedre avkastning enn markedet. Sindre forteller om fondets investeringsfilosofi, og videre mer om hvordan de jobber; fra søk og seleksjon, via analyse og diskusjoner i teamet når de velger aksjer. Arctic Nordic Equities forsøker å skape verdi for andelseierne både ved å plukke solide vekstcase på lang sikt, feilprisede verdiaksjer, men de tar også mer opportunistiske veddemål. Han forteller også hvordan de styrer porteføljen, og hvordan de bestemmer hvor store posisjoner de ulike aksjene har.

Norden som investeringsunivers og vinneraksjer i Norden

(fra 36:38) Anders og Sindre går mer detaljert inn på de nordiske markedene. Du får blant annet høre hvordan de prises på multipler, utsiktene for regionen, verdi versus vekst, store versus små selskaper, sektorsammensetting og mer om ulike sektorer i Norden. Avslutningsvis går Sindre mer detaljert inn på hvilke aksjer og sektorer de har tro på i de nordiske markedene i tiden som kommer.

Hør forrige episode av #pengepodden investor: Markedsuro og Tom sin trading-strategi

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer