Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Jakten på absolutt avkastning

Vi har fått besøk av Jon Sigurdsen og Christian Rom, forvaltere av DNB ECO Absolute Return og DNB Miljøinvest. Temaet for denne episoden er hedgefond, eller absoluttfond. Denne typen fond har mer fleksible mandater enn tradisjonelle fond, noe som byr på mange spennende investeringsmuligheter. I denne episoden får du høre mer om hvilke investeringer hedgefondene gjør og hvilken risikoprofil investeringer i slike fond innebærer.

Kjært barn har mange navn

Under fondskategorien ‘Alternativ’ på fondstorget finner du fond som heter long/short, markedsnøytral og strategifond, men hva er egentlig dette?… Og hva kjennetegner disse fondene. I denne episoden får du høre hvilke mandater disse fondene har og hvilken risikoprofil de styres etter. Du får også høre mer spesifikt fra forvalteren av DNB Absolute Return, som går igjennom hvordan fondet forvaltes og hvilke rammer det styres etter.

Hedgefond & jakten på absolutt avkastning

(fra 06:58) Med utgangspunkt i DNB Absolute return så diskuterer vi målsetting og avkastningskrav for hedgefond, hvordan den historiske utviklingen har vært og hvilke markedsklima som egner seg best for absoluttfond. Kanskje hedgefond-investeringer kan passe din spareprofil og portefølje? Det får du svaret på i denne episoden.

Investeringsstrategi – Long vs. short

(fra 17:16) DNB Absolute Return går både long og short i markedet. Jon og Christian deler deres fremgangsstrategi for hvordan de identifisere aksjer de vil eie langsiktig, og hvilke de vil shorte. En viktig del av jobben deres handler om å ta bort markedsrisikoen, og bare sitte med veddemål på seleksjonen, og dermed er også porteføljekonstruksjon en viktig del av håndtverket i en absoluttportefølje. Hør mer om hvordan de finner de rette investeringsmulighetene i kampen mot markedet.

Porteføljekonstruksjon og risikostyring

(fra 37:59) Vi avslutter dagens episode med å snakke om risikostyring. Jon og Christian røper hvilke risk-management strategi de har, og deler hvordan de mener det er viktig å følge opp risikoen i porteføljen. Hør mer om hva forvalter-gutta mener med at de har en «Darwinistisk approach» til porteføljen, og kjøp og salg av aksjer.

Sjekk ut forrige episode av #pengepodden: Kampen mellom frykt og grådighet

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer