Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – episode 150 – Denne eiendomssektoren vekter ODIN Eiendom seg opp i

I denne ukens påske-episode er ODIN Eiendom sin forvalter, Thomas Nielsen, på besøk hos Tom i #pengepodden. Du får høre mer om hva han tenker om Norwegian og hva han mener fremtiden bringer for selskapet. Guiding er også et tema Tom og Thomas diskuterer, og de drøfter blant annet hvilke innvirkning det har for et selskap når management guider for fremtiden. Thomas har noen klare meninger om hva dette fører til i form av press og forventninger, og du får høre alle hans tanker i denne episoden av #pengepodden.

Markedsoppdatering

Thomas gir en kort oppsummering på hvordan han tolker den seneste tidens markedsuro, og ikke minst rapporteringssesongen som nylig ble avsluttet. Hør mer om hva Tom og Thomas tenker om fremtiden basert på tallene fra Q4.

Kan Norwegian vokse seg gjennom smertene?

(04:50) Thomas tar oss igjennom de siste hendelsene som har vært i Norwegian. Han legger ikke skjult på at han er skuffet, og viser til tall som han mener ikke går helt opp. Han har riktignok et klart syn på veien videre og du får blant annet høre mer om hva han tenker om satstingen i Argentina. Du får også høre hvorfor Kjos har svekket kredibilitet blant Odin-forvalterne, og om Odin og co fortsatt er like bull på Norwegian-aksjen som tidligere.

Renter og boligmarkedet – denne eiendomssektoren vekter ODIN Eiendom seg opp i

(Fra 27:36) ODIN Eiendom har falt en del i år. Thomas deler sine tanker om hvorfor dette har skjedd. Det er ingen tvil om at renter er en viktig del av eiendomsspillet, og Thomas røper hvilken eiendomssektor de har vektet seg opp i. Du får også høre hva han tenker om boligmarkedet slik det ser ut i dag, og hvilke indikatorer man skal følge med på for utviklingen i norsk økonomi.

Hvorfor guider selskapene for fremtiden?

(Fra 35:44) Veldig ofte så guider selskapene for fremtiden. Thomas har noen klare meninger om hvilken effekt dette har, spesielt knyttet til hva selskapene faktisk binder seg opp til. Mange liker å guide på utbytte, noe Thomas mener er tull. Han mener blant annet dette setter unødvendig press på selskapet, noe som kan føre til at det blir foretatt dårlige beslutninger på bakgrunn av guiding gitt i gode tider. Hør hvilke flere argumenter Tom og Thomas trekker frem som taler for og i mot guiding.

Sjekk også ut forrige episode av #pengepodden: Norges Bank og FED holder nachspielet i gang

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer