Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Dette forklarer 90 % av avkastningen din

Vi har besøk av Shakeb Syed, porteføljeforvalter i DNB Asset Management og tidligere sjefsøkonom i Sparebank1 Markets. Shakeb jobber i dag i avdelingen med ansvar for taktisk allokering som kontinuerlig overvåker verdensøkonomien og de ulike finansielle markedene, for å identifisere muligheter for å slå markedet. I denne episoden av #pengepodden retter vi fokuset mot strategisk- og taktisk allokering.

Strategisk og taktisk allokering – Hva er viktig for deg som investor?

(fra 04:18) Hva er strategisk allokering? Og hva er taktisk allokering? Vi går igjennom begrepene, og du får høre mer om hvordan du som investor bør jobbe med disse to aspektene – og ikke minst hva som er viktigst. Du får også vite mer om hva Shakeb og teamet ser på når de vurderer hvilke aktivaklasser, regioner og sektorer de vil være over- eller undervektet.

Taktisk allokering i dagens marked

(fra 31:37) Shakeb forteller hvordan de ser på konjunkturer, verdivurdering, likviditet og sentiment i markedet. Han forklarer også hvordan geopolitiske forhold, herunder handelskrig, sterk dollar, økende renter og kvantitative lettelser i revers påvirker deres markedssyn. Til slutt i episoden forteller Shakeb hvilke markeder og regioner de har mest troen på i tiden som kommer, og av den grunn vekter seg opp i. Du får også høre hans argumenter for at det er akkurat disse områdene de satser på.

Hør forrige episode av #pengepodden: 100 prosent aksjer til du dør!

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer