#pengepodden investor – De hotteste trendene innen fornybar energi

Vi har igjen vært så heldige å få besøk av porteføljeforvalter Jon Sigurdsen fra DNB ECO Absolute Return og DNB Miljøinvest. Denne gangen handler det utelukkende om sektoren fornybar energi. Hør mer om muligheter og trusler innen fornybar energi i denne episoden av #pengepodden investor.

Kapitalisere på en megatrend – Investeringer i en renere verden

Innledningsvis får du høre mer om hvorfor Jon mener fornybar energi er et satsningsområde som investorer bør følge med på. Verden har behov for mer energi, og en investering i fornybar energi kan både være bra for lommeboken, og samtidig lette på samvittigheten. Jon forteller også om hvordan energi-kaken ser ut i dag, og understreker at en investering i fornybar energi også krever at du følger med på tradisjonelle energikilder. Finn ut hvordan du kan kapitalisere på denne megatrenden i denne episoden av #pengepodden.

Vi bryter ned sektoren fornybar energi

(fra 09:39) Jon går igjennom de ulike sub-sektorene innenfor fornybar energi. Du får blant annet høre mer om hvordan dynamikken er i markedet for sol, vind, biodrivstoff, materialer, energi sparing, hydrogen, lagring av strøm, nettverk og strømprodusenter, og hva som kjennetegner disse markedene. Du får også vite hvilken sub-sektor Jon har aller mest tro på, og hvor han ville satset alle sine penger om han ikke fikk lov å spre risikoen.

Se intervjuet med Jon Sigurdson fra DNB Asset Management: Fornybar energi er fremtiden

Muligheter og trusler i de ulike markedene for fornybar energi

(fra 22:33) Du får høre mer om muligheter, trusler, markedet, drivkrefter, historisk utvikling, risiko og ikke minst top picks innenfor de ulike sub-sektorene. Det blir også snakk om hva du som investor bør være opptatt av når du skal gjøre ulike investeringer i fornybar energi, og hvordan du bør ta posisjoner for å få eksponering mot en viss trend.

De norske selskapene innen fornybar energi

(fra 42:48) Avslutningsvis i episoden får du en gjennomgang av selskaper på Oslo Børs som befinner seg i kategorien fornybar energi: Scatec Solar, REC, NEL, Borregaard og Hexagon. Flere av selskapene er interessante, men det er kun et av disse som Jon har investert i per dags dato. Finn ut hvilket selskap dette er, og hvorfor Jon mener det er nettopp dette selskapet som har best potensial, i denne episoden av #pengepodden investor.

Hør også forrige episode av #pengepodden investor: Dypdykk i NEL og hydrogen

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
18.05.2018 22:38

Informativ podcast. Fint hvis dere kunne lage en tabell over de aksjer som blir anbefalt i denne podcasten.