#pengepodden investor – Christian Lie om veien videre for den globale økonomien

I denne episoden av #pengepodden investorer får du høre mer om veien videre for den globale økonomien. Investeringsøkonom Mads Johannesen har fått besøk av Sjefsstrateg i Danske Bank Wealth Management Christian Lie. Christian har en meget interessant twitterprofil hvor han er veldig aktiv, sjekk den ut: @liechr

I episoden får du blant annet høre mer om hva Christian og Mads tenker om utviklingen i den globale økonomien med fokus på USA, handelskrig og utviklingen i europeisk økonomi. Du får også høre mer om den siste tids store svingninger på børsene, samt en oljepris som har falt som en sten den siste tiden. Avslutningsvis presenterer Christian sitt syn på veien videre, og hva man som investor bør være investert i.

Utviklingen i Amerikansk økonomi

Christian og Mads gjør opp status for amerikansk økonomi og snakker om den høye veksten vi har vært vitne til under Donald Trump som president, og hvorfor hans type politikk kan skape problemer for USA i fremtiden. Videre får du høre mer om renteutviklingen for den amerikanske 10 årige renten og FED sin rentepolitikk. Avslutningsvis i denne bolken tar Christian og Mads for seg handelskrigen, hvor vi fortsatt venter litt på å se de store ringvirkningene.

Status for Europeisk økonomi

(fra 20:16) Innledningsvis får du høre mer om den europeisk økonomi og hva som har vært grunnen til den skuffende veksten i europeisk økonomi, der blant annet de ledende europeiske bankene har falt kraftig.

Videre kommer Christian og Mads inn på krisen i Italia og Hellas, samt en stadig økende populistisk tendens i de europeiske landene. Deretter får du høre mer om vekstmotoren Tyskland og hvorfor en eskalering i handelskrigen vil være problematisk for tysk økonomi.

Emerging markets og råvarepriser

(fra 27:41) Christian og Mads begynner med den pågående krisen i valutamarkedet, da med fokus på Tyrkia og Argentina. Disse landene har store forpliktelser i amerikanske dollar, noe som er vanskelig nå som dollaren er sterk.

Videre får du høre mer om Kina og status for Kinesisk økonomi. Her har det lenge vært varslet at den berømte overgangen fra «gammel økonomi» såkalt industripreget økonomi til en «ny økonomi» som er mer service- og IT preget. Her ser vi et stadig større skille, da veksten i den nye økonomien er god, mens den er fallende i den gamle.

Avslutningsvis får du høre mer om oljeprisen og status for oljemarkedet per i dag. Christian og Mads snakker også videre om det geopolitiske forholdene, og hvordan politikken vil påvirke oljeprisen. Samtidig har Saudi Arabia et insentiv om høyere oljepriser da de er avhengig av å finansiere sine statsfinanser. I tillegg til dette skal de børsnotere sitt statlige oljeselskap Saudi Aramco, og de er derav også avhengig av en oljepris som er høy nok.

Veien videre for markedet og hva Danske Bank anbefaler deg som investor å gjøre

(fra 43:14) Avslutningsvis får du høre hva Christian anser å være de store risikofaktorene fremover, og hva dette eventuelt innebærer for veien videre. Videre forteller Christian om hva Danske Bank anbefaler og hva de ser på som attraktivt «going forward».

Hør også forrige episode av #pengepodden investor: Sissener Canopus og uro i markedene

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer