Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Bli kjent med den nye investeringsøkonomen vår!

I denne episoden av #pengepodden investor blir du kjent med vår nye investeringsøkonom, Mads Johannesen. Du får høre hvilke ambisjoner Mads har for rollen, og hvordan han ønsker å forme den. Du får også høre mer om Mads sine største tabber og seire gjennom sin tid i markedet, og vi avslutter episoden med spørsmål fra lytterne.

Hvem er Mads?

Finn ut hvem Mads egentlig er og hans historie i aksjemarkedet. Du får også vite mer om hans approach, og hvordan har gått fra å være en kortsiktig trader til å bli en mer langsiktig trendinvestor.

Mads tar over stafettpinnen fra de tidligere investeringsøkonomene Karl Oscar Strøm og Tom Hauglund, og du får høre mer om hvordan han skal forme rollen på sin egen måte. Anders og Mads snakker mer inngående om hvilke ambisjoner og prinsipper de har for å utfylle denne rollen så godt som mulig ovenfor kundene i Nordnet.

Mads kommuniserer også ut allmenne råd til investorene der ute og du får høre mer om hvordan du bør tenke i markedet som investor.

Du får også innblikk i Mads sin tilnærming til markedet, nemlig som en trendinvestor.

Avslutningsvis snakker Mads om sine største fadeser og største seire i markedet, og litt av grunnene til hvorfor han tok feil og hvorfor han fikk rett i de forskjellige investeringene.

Aktuelt i markedet

(fra 25:54) Gutta forteller at de sitter på en høy andel kontanter grunnet en relativt høy prising på verdens børser. Videre får du høre mer om utviklingen og framtidsutsiktene for verdens børser. Gutta i studio oppsummerer også kvartalssesongen på Oslo Børs og i USA, her rettes fokuset mot selskaper som Orkla, DnB, Facebook og Netflix. De kommer også inn på Tesla og Elon Musk-historien der han tidligere har gått ut på Twitter og meldt at han skal ta Tesla av børs.

Ellers er ukens store happening på Oslo Børs, Tor Olav Trøim inn i Yara og hans eventuelle planer for investeringen. Avslutningsvis snakker gutta om resultatrapporteringen i laksesektoren og om veien videre for de aksjene i den sektoren.

Spørsmål fra lytterne

(fra 38:07) Første lytter-spørsmål går på forskjellen på prising av Europeiske banker og norske banker og hvorfor europeiske banker har sunket i verdi, mens de norske bank-aksjene står i all-time-high.

Spørsmål nummer to rettes spesifikt mot Olav Thon Eiendomsselskap. Denne aksjen eier Mads og han presenterer sin rasjonale for hvorfor selskapet ikke har økt i kurs, selv om selskapet tjener gode penger.

Hør forrige episode av #pengepodden: Dette forklarer 90 % av avkastningen din

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer