Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Investering i high yield med Erik Hagerup, Heimdal Høyrente

I denne episoden av #pengepodden får du høre en samtale mellom Erik Hagerup, forvalter i Heimdal Høyrente, og vår spareøkonom Bjørn Erik. Opptaket er fra Nordnet Investorkveld i Stavanger den 28. september. Tema er investering i high yield fond og hvordan en renteforvalter jobber.

Erik forteller innledningsvis kort om Heimdal Forvaltning, som er et Stavangerbasert forvaltningsselskap. Deres største fond er Heimdal Høyrente, som nå har nå blitt det største rentefondet på Nordnet-plattformen. Nordnetkundene har investert 1 mrd kr i dette fondet.

Bjørn Erik gjennomgår de ulike rentefond-kategoriene. Likviditetsfond, obligasjonsfond og high yield-rentefond (høyrentefond).

De siste 12 månedene har de nordiske høyrentefondene gitt en avkastning på mellom 5 og 12 %, hvor Heimdal Høyrente ligger i tetsjiktet. Fondet har 5 av 5 stjerner i Morningstar. Skyldes den gode avkastningen rett og slett av du tar høyere risiko, spør Bjørn Erik.

Forventet avkastning og risiko i high yield-fond diskuteres. Forrige kraftige korreksjon for HY-fond var i mars 2020, under «corona-krakket». Da falt HY-fondene mellom 15 og 25 % på 4-5 uker – nesten like mye som et gjennomsnittlig norsk aksjefond. Hvordan opplevde du dette kraftige verdifallet – ble kundene bekymret, spør Bjørn Erik.

Dypdykk i fondet

Erik forteller om porteføljen i fondet, sektorfordeling og de største posisjonene. Han forteller også hvorfor han har 3 aksjeposter i rentefondet, som tilsammen utgjør ca 4 % – og hvorfor han ikke har solgt aksjene ennå.

Videre forteller Erik om hvordan han jobber med restruktureringer, altså selskaper som har vært på konkursens rand, hvor obligasjonseierne går inn i gjeldsforhandlinger med selskapet og med aksjonærene.

Til slutt gir Bjørn Erik et lite skattetips.

Plansjene det refereres til under denne samtalen kan lastes ned her:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Einar Dahl
Einar Dahl
21.10.2023 10:11

Dette er veldig bra! Det gir en god innføring i hvordan høyrentemarkedet fungerer. Det er helt forskjellig fra aksjefond. Risiko-bildet er annerledes. Her er det nok viktig at fondsforvalter har hands-on erfaring med bedrifter som ofte er i store vanskeligheter. Hagerup virker som han er rette mann for denne oppgaven.