Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Hører bitcoin hjemme i en langsiktig portefølje?

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Torbjørn Bull Jenssen, daglig leder i Arcane Crypto. Tema er kryptovalutamarkedet og om Bitcoin hører hjemme i en langsiktig portefølje. Torbjørn forteller også om den planlagte børsnoteringen av Arcane Crypto.

Sjekk også ut denne #pengepodden-episoden med Torbjørn fra 2019: Kryptovaluta – Fra hype til mainstream

F.v: Torbjørn Bull Jenssen, Bjørn Erik Sættem

Utviklingen innenfor kryptovaluta

(fra 03:53) Torbjørn oppsummerer det siste året sett fra en kryptovaluta-investor sitt ståsted. Bitcoin har hatt en veldig sterk kursutvikling siste halvannet år. Flere store aktører i finansbransjen, blant andre J.P. Morgan, er på vei inn i kryptovalutamarkedet ved blant annet å lage custody-løsninger for oppgjør og håndtering av kryptovaluta. Store investorer har også oppdaget Bitcoin som langsiktig investering, særlig fordi bitcoin antas å gi god inflasjonsbeskyttelse.

Bjørn Erik og Torbjørn diskuterer kursbevegelsene i de blodrøde dagene i mars, da spredningen av coronaviruset var på sitt verste. SP500 falt med over 30 % på en måneds tid, det raskeste fallet i moderne tid. Bitcoin falt med rundt 50 % i første halvdel av mars, men steg raskt opp igjen. Gull vs bitcoin diskuteres også.

Børsnoteringen av Arcane Crypto

(fra 24:08) Torbjørn forteller om de ulike forretningsområdene i Arcane Crypto, som blant annet inkluderer systemer for veksling mellom kryptovalutaer og fiat-valutaer som NOK og euro, betalingsløsninger for krypotvalutaer med tilhørende veksling i nettbutikker samt et hedgefond.

Årsaken til at Arcane vil på børs i Sverige, og tidsløpet diskuteres også. Børsnoteringen skjer gjennom et omvendt oppkjøp av selskapet Vertical Ventures AB. Da nyheten ble kjent steg selskapets aksjekurs med over 200 % på kort tid, men har falt noe tilbake.

Kritikk mot kryptovaluta

(fra 49:00) «Hvis noe høres for godt ut til å være sant, så er det trolig det.» Dette er en læresetning Bjørn Erik alltid har fulgt. Han er derfor i utgangspunktet vært kritisk til kryptovaluta som en langsiktig investering.

Bjørn Erik lister opp fem punkter for hvorfor investeringsbanken Goldman Sachs mener kryptovaluta og bitcoin ikke er en attraktiv langsiktig investering. Torbjørn kommenterer alle punktene.

Om Bitcoin og andre kryptovalutaer er en aktivaklasse som hører hjemme i en langsiktig portefølje diskuteres videre. Bjørn Erik mener at bitcoin har for kort historikk til at han vil inkludere bitcoin i sin langsiktige pensjonsportefølje. Torbjørn mener at man bør allokere en liten andel av sin langsiktige portefølje til bitcoin, som en hedge som kan gjøre det bra hvis alt annet rakner.

Spørsmål fra lytterne

(fra 01:11:13) Til slutt stiller Bjørn Erik en del spørsmål til Torbjørn fra lytterne om blant annet Ethereum 2.0 PoS og Ripple.

Sjekk ut forrige episode av #pengepodden: Langsiktige konkurransefortrinn & Nikola-sagaen

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer