Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Handelskrig & Uber IPO

I denne episoden av #pengepodden får du høre mer om handelskrigen, børsnoteringen av Uber og svar på spørsmål fra dere lyttere. I studio er vår spareøkonom Bjørn Erik Sættem og investeringsøkonom Mads Johannesen.

Første punkt på agendaen er status i handelskrigen. Etter lang tid med positive forhandlinger og ikke minst en voldsomt positiv børs som resultat av disse utspillene, fikk vi en real kalddusj i forrige uke. Når trappes handelskrigen mellom USA og Kina opp og børsene har reagert negativt. Du får høre mer om bakgrunnen for konflikten, og hva Bjørn Erik og Mads tror konflikten vil ha å si for verden for øvrig og eventuelle konsekvenser. Du får også høre mer om krypto og gullmarkedet.

Det blir også snakk om norsk økonomi og hvor godt det går i Norge, kontra våre europeiske naboland.

Mads og Bjørn Erik tar også for seg noen enkeltaksjer som har kommet med resultater den siste tiden, og du får også høre mer om børsnoteringen av Uber, som ikke har gått helt som planlagt.

Handelskrig og norsk økonomi

(fra 02:52) Handelskrigen har vært en gjenganger i nyhetsbildet og vår podcast. Det siste som er skjedd i denne sfæren er at både USA og Kina har trappet opp krigen, med å øke tollsatsene. Bakgrunnen for dette er mange, men begge land har sine poenger. Trump på sin side vil at Kina skal betale på lik linje som de andre industrialiserte landene i verden, mens Kina naturlig nok er interessert i å beholde sine opprinnelige betingelser. Dette har markedet tatt innover seg og har korrigert nedover, til tross for god stemning så langt i år.

Videre blir det snakk om «trygge havner» og i dette tilfellet snakker Bjørn Erik om både gull og Kryptovaluta. Han har lest flere artikler om gull og at avkastningen i gull har vært relativt god.

Norsk økonomi

Bjørn Erik innleder med å fortelle litt om forrige ukes rentemøte og Norges Bank sine prognoser videre. De guider på fortsatte rentehevninger fremover og veksten i Norge er ekstremt god jamfør våre europeiske naboland. Mads er bekymret for gjeldsnivået i husholdningene og tror ikke på noe voldsomme renteøkninger med det første.

Børsnoteringen av Uber

(29:58) Uber gikk på børs denne uken – 8,1 mrd USD – top 10 største IPOer noen gang. Riktignok en haircut på 20% fra opprinnelig IPO pris.

Første handelsdag var aksjen ned 10% så dette var en av de dårligere dagene til et selskap som er notert noen gang. Store verdier ble tapt og markedene synes ikke noe om det- også hummelhøy prising.

Samme gjelder Lyft, som også er ned 20-30% fra noteringskurs.

Spørsmål fra lytterne

(fra 35:44) Avslutningsvis tar Bjørn Erik og Mads opp spørsmål fra lytterne. Der får du blant annet høre mer om pensjonskonto, Nordnet Smarte Porteføljer og ESG-investeringer.

Hør også forrige episode av #pengepodden: Markedsoppdatering og Q&A med NEL-sjef, Jon André Løkke

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer