Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

#pengepodden – Fornybarfond, klimakrise og kvinner i finans

I denne episoden av #pengepodden får du høre en samtale mellom Melanie Brooks, forvalter i Fondsfinans Fornybar Energi, og vår spareøkonom Bjørn Erik. Opptaket er fra Nordnet Kvinnekveld som ble arrangert i Oslo 7. september. Tema er fremtiden for fornybar energi, klimakrisen, klimasmarte investeringer og hvordan det er å være kvinne i en mannsdominert finansbransje.

Melanie er opprinnelig fra USA. Hun har 15 års erfaring fra finansbransjen, derav 5 år i oljefondet som leder for ESG-risiko og 6 år i Folketrygdfondet som ESG-analytiker.

Forurensning og klimautslipp er en av vår tids største utfordringer. Er du klimaoptimist eller klimapessimist, spør Bjørn Erik. Hvordan sparere og investorer bør ta hensyn til klimarisiko og bærekraft diskuteres.

Fondsfinans Fornybar Energi og investeringsstrategien

(fra 18:42) Melanie forteller ominvesteringsstrategien til Fondsfinans Fornybar Energi. Det er et globalt aksjefondpå tvers av teknologier, med tre hovedområder: vind, sol, energilagring og «annet». Hun snakker om de fem største posisjonene i fondet, hvor First Solar troner øverst.

Hypen rundt fornybarfond i 2020 diskuteres. Da merket Nordnet en enorm interesse for fornybarfond, og Handelsbanken Bærekraftig Energi og Storebrand Renewable Energy steg med over 100 % på ett år – noe som er svært uvanlig for et aksjefond. Men det som går kraftig opp, kommer ofte ned igjen, sier Bjørn Erik, og mener dette illustrerer den høye risikoen i spisse bransjefond.

Fondets avkastning diskuteres. Fondet har kun ca to års historikk, og har dermed ikke fått karakter eller stjerner av Morningstar ennå, noe som krever tre års historikk.

Etter to år i motbakke, dels grunnet økte renter, hva skal til for at fornybarselskapene igjen skal gå bedre enn det brede aksjemarkedet, spør Bjørn Erik.

Kvinne i finans

(fra 40:04) Avslutningsvis spør Bjørn Erik om hvordan det er å jobbe som kvinne i en mannsdominert finansbransje. Samt om overgangen fra ESG-analytiker til fondsforvalter. Melanie forteller at hun som ESG-analytiker hadde mye eksistensiell angst, men hun som fondsforvalter har mer aksje-verdsettelse-angst.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer