Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 68 – Folkeopplysningen, svanemerking og utvanning av aksjer

Hovedtema i denne episoden er restrukturering og utvanning av aksjer, men før våre ivrige programledere snakker om det får du høre mer om Nordnets opptreden i TV-programmet Folkeopplysningen, svanemerking av fond og en investorpresentasjon av Songa Offshore. Du får også en oppdatering på aktiviteten i den siste tidens aksjemarked, hva vi jobber med rundt Nordnet Ventures og spørsmål fra lytterne.

Slått av rosabloggerne

(Fra 1:24) Hør hvordan Anders Skar opplevde å være med i NRKs TV-program, Folkeopplysningen. Hvis du ikke har sett episoden kan du gjøre det her.

ESG og svanemerking av fond

(Fra 7:40) Nå blir kanskje bærekraftige fond svanemerket! Anders ledet en debatt holdt av NORSIF – en interesseorganisasjon for bærekraftige og ansvarlige investeringer. Her kan du lese mer om Morningstar Sustainability Rating.

Tom besøker Songa Offshore

(Fra 12:18) Investeringsøkonom Tom Hauglund har sammen med noen private investorer vært på besøk hos Songa Offshore. Hør mer om de ulike fordelene og ulempene Tom lærte om selskapet.

Oppdatering på markedet

(Fra 17:24) Etter et kraftig fall forrige fredag og starten av denne uka blir det aktuelt med en liten oppdatering på hva som rører seg i aksjemarkedet om dagen.

Nordnet Ventures

(Fra 21:30) Anders forteller litt mer om initiativet bak Nordnet Ventures, og hvordan vi leter etter nye, spennende aktører som kan koble seg opp mot Nordnet-plattformen for å gi kundene våre mer verdi. Vet du om noen spennende start-ups som kan være Nordnet-aktuelle? Kommenter gjerne under!

Restrukturering og utvanning

(Fra 27:54) Restrukturering i aksjer har vært et mye diskutert tema den siste tiden, og her får du lære mer om hva en utvanning faktisk er og hvordan det påvirker deg som aksjonær.

Spørsmålsrunde

(Fra 37:07) Anders og Tom svarer på spørsmål fra lytterne om indeksfond, utleiemarkedet i Spania og forvaltningsstrategien i bransjespesifikke fond.

Takk til TSA, Svein Lierstuen, albinnilsen for gode spørsmål.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer