Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Finn de beste investeringscasene i tidlig fase

I denne #pengepodden-episoden har Mads fått besøk av Managing Partner i Skyfall Ventures, Espen Malmo. Du får høre mer om Espens rolle, hva et Venture fond er og hvordan man jobber der sammenlignet med vanlig aksjeforvaltning.

Videre forteller Espen hvilken prosess Skyfall har for å identifisere, analysere og jobbe med tidligfase selskaper. Det blir også prat om Kryptovaluta, både Espen sin lange erfaring, men også hvordan fondet har posisjonert seg i forhold til dette investeringsuniverset.

Til slutt kommer Espen med gode råd til deg som synes ventureinvesteringer er spennende og hva du bør tenke på før du eventuelt gjør en slik investering.

Porteføljesammensetning og mandat i et venturefond?

Du får høre mer om hvilke mandater man har i et venture fond, hvordan porteføljesammensetningen er i fondet, og hvordan selskapet jobber med å identifisere tidligsfase-selskaper. Du får også høre mer om noen av fondets posisjoner deriblant Tise, MiraiEX, Kolonial, med flere.

Investeringsstrategi i ”tidlig fase selskaper”

Til forskjell fra børsnoterte selskaper som det allerede finnes en god del informasjon om, så må man grave mer for å finne frem til de beste casene blant selskapene i en tidlig fase. Du får høre mer om hvordan Skyfall Ventures jobber for å skaffe seg den nødvendige informasjonen, verdsettelse av selskapene, og hvor mye ressurser og kapital de investerer i de ulike casene.

Kryptovaluta som investeringscase

Du får høre mer om Espen sitt første møte med kryptovaluta og hva det er som gjør at han mener dette er et interessant investeringsobjekt. Du får også vite mer om hvordan Skyfall jobber med krypto og hvordan de er posisjonert i dette markedet.

Avslutningsvis i episoden kommer Espen med noen tips til lytterne i forhold til hvordan man skal navigere i jungelen av tidlig-fase selskaper, og hva det er viktig å ta hensyn til.

Hør også forrige episode av #pengepodden: Q&A med Kristian Røkke i Aker Horizons og ledelsen i Pexip

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer