Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 81 – Shipping og nyttårsraketter

Vi har besøk av Richard Paulsen, nordnetblogger og gammel ringrev i shipping-markedet, i denne episoden av #pengepodden. Hør mer om dynamikken i dette markedet og hva som rører seg innen tank, gass og tørrbulk-sektorene. Programleder Tom Hauglund og Richard drar frem spåkulen og snakker om aksjene de tror er potensielle «nyttårsraketter».

 

Tankmarkedet

Hva er det som rører seg innen tankmarkedet om dagen? Tom og Richard snakker om trusler, flåtevekst, Net Present Value, ettervekst og fremtiden innen denne sektoren.

 

Gassmarkedet

(Fra 10:17) Richard og Tom flytter seg over i gassmarkedet, og snakker mer om selskap som Avance Gas og BW LPG. Hør mer om både de psykologiske og strategiske løsningene vi kan se utspille seg innen dette markedet.

 

Tørrbulk

(Fra 15:41) Hør om status på ratene innen tørrbulk, og mer om hvordan Baltic Dry Index (BDI) fungerer. Richard forteller om likviditeten i dette markedet, og gir noen tips for hvordan privatinvestorer kan følge med hvis de vil investere i sektoren.

 

Nyttårsraketter

(Fra 31:01) Hvordan kan vi bruke ordet «nyttårsrakett» innen finansmarkedet? Og viktigst av alt, hvilke aksjer har Tom og Richard troa på?

 

Her er noen eksempler på aksjer innen de ulike sektorene:

Tank Gass Tørrbulk
Frontline Avance Gas Jinhui
Nordic American Tanker Awilco LNG Golden Ocean
Golar LNG Diana Shipping

 

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Vil du høre mer om shipping? Hør episode 5 av #pengepodden: “Shipping o’hoi med Richard Paulsen”.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.12.2016 14:48

@richardpaulsen Bra pengepodd 😀. Noen grunn til at du ikke nevnte JIN ? Du sa at det ikke var så attraktivt med 15 års gamle båter. Var den var myntet mot JIN og at du således foretrekker GOGL , tross rabatten som tilsynelatende er i JIN sine supra ?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
16.12.2016 16:23

Heisann, jeg har ikke nevnt Jinhui særlig ofte, da ledelsen har hatt et stort tillitsproblem i markedet. De har gamblet bort store penger på forwards, på valuta og på feil båttyper enn deres egen ekspertise. Jeg sier gamblet, fordi eksponeringen de har gjort i de ulike aktivaene, har vært mye større enn deres underliggende portefølje. I følge selskapet selv, trader de ikke lenger, men søk gjerne på gamle børsmeldinger om profit warnings etc. Det er nok mye av grunnen til at de handles til en stor rabatt!