Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 71 – Trump vs. Clinton

8. november er det presidentvalg i USA, og sagnomsuste Donald Trump og Hillary Clinton er de potensielle kandidatene. Seniorøkonom i DNB Markets, Knut A. Magnussen, er gjest i #pengepodden for å snakke mer om amerikansk politikk og potensielle effekter presidentkandidatenes politikk kan gi. Ligger det for eksempel noe i teorien om «Presidential Election Cycles»?

 

Vi snakker amerikansk politikk

(Fra 07:05) Presidenten er helt avhengig av kongressen for å få gjennom nye vedtak. Lær deg mer om hvordan forholdet er mellom representantenes hus, senatet og kongressen.

 

Republikanere vs. demokrater

(Fra 14:04) Hva er den store forskjellen mellom de amerikanske partiene? Kan vi trekke noen paralleller til norsk politikk?

 

Status etter Obama

(Fra 20:38) Barack Obama må snart overlate sitt embete til enten Trump eller Clinton. Men, hva er egentlig status i USA? Anders og Knut snakker mer om arbeidsledighet, gjeldssituasjonen, skattepolitikk, handelspolitikk, inntektsfordeling og infrastruktur. Hva blir utfordringene fremover med politikken til Trump vs. Clinton?

 

Effekten av valget

(Fra 34:13) Hvilken effekt og påvirkning kan politikken til den neste presidenten ha? Vil vi se effekter på global økonomi, eller økonomien her hjemme?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer