Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 29 – Warren Buffet og den intelligente investor

Julen ringes snart inn, men først er det tid for et dypdykk i investeringsfilosofien til en av verdens mest kjente investorer, nemlig Warren Buffett.

#pengepodden er til for lytterne, og denne gangen har vi med oss en lytter, Robin Øvrebø, som gjest. Robin er en entusiastisk og dyktig hobby-investor som er over gjennomsnittet interessert i aksjer, og henter inspirasjon fra Buffetts fremgangsmåter og investeringsfilosofi. Bli med når Anders, Karl Oscar og Robin diskuterer suksessen bak «orakelet fra Omaha».

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
7 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
26.12.2015 12:35

Hei! Takk for podden deres! sitter ¨å venter hver torsdag 🙂 Tenkte at jeg skulle sende inn et spm. Nå den 23. sendte Frontline ut en melding omm at det skal være en eksta ordinær general forsamling hvor de skal diskutere en reverse splitt på 5-1.. Jeg har tidliger vært med på dette i NMG og det gikk jo egentlig bare til dundas. Derfor tenkte jeg at jeg skulle høre om det finnes noe statestikk som tilsier at det er positivt eller negativt å gjøre en slik split? Merker at jeg er litt skeptisk til denne reverse splitten grunnet tidligere… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.12.2015 14:26

Hei Julian. Takk for spørsmålet! Følg med på #pengepodden fremover så skal nok gutta svare 🙂 /Pernille

Gjest
Gjest
25.12.2015 15:56

Hei, takk for en knallbrabra podcast! Dere gjør en kanonjobb i å være i kontakt med kunder. Jeg har et emne som jeg kunne tenkt meg at dere tok opp: Hva mener dere er den enkleste måten å oppnå meravkastning på? Etter min mening er det grovt sett 2 måter å få til dette på: 1. Seleksjon: Velge ut aksjer som vil stige mer enn markedet. Ofte en type “kjøp og hold” strategi. Gjerne bestemte kriterier/ analyser etc. som man bruker til å velge ut enkeltaksjer. Tidshorisont kan f.eks. være 6 mnd. +. 2. Timing: Ha faste aktiva man handler… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.12.2015 14:20

Hei Thor. Takk for tilbakemelding og forslag til tema. Dette er notert og overlevert Anders og Karl Oscar, så da er det bare å følge med på #pengepodden fremover 🙂 /Pernille

Gjest
Gjest
23.12.2015 14:58

Apropos det å gi bort gave i form av aksjer/fond, så hadde vel Nordnet en kampanje tidligere i år hvor man kanne kjøpe slike “gavekort” og så spanderte Nordnet noen kroner ekstra. Dette hadde jo kanskje vært en greie nå før jul, men nå er det jo litt seint. Håper på mulighet for å gi gavekort i framtiden. Jeg tror ikke det er en mulighet nå, til vanlig.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
24.12.2015 15:34

Det var mulig å bestille 5 gavekort à kr 200 helt gratis tidligere i år, altså totalt kr 1000 i verdi. Jeg benyttet meg selvsagt av denne muligheten til å få gratis julegaver 🙂 1000 kr spart.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.12.2015 14:17

Hei. Det er rett som Øystein sier. Vi har gitt bort gavekort på 200 kroner i Superfondet hvis du setter inn 200 kroner selv. Det er bare å følge med så kan det hende det plutselig kommer tilbake 🙂 /Pernille