Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 132 – Storebrand har troa på fossilfrie fond

Storebrand-sjef Jan Saugestad er på besøk for å snakke om fossilfrie fond. Du får høre mer om hvordan de ønsker å utfordre selskaper med for høye CO2-utslipp ved å velge en mer bærekraftig retning i investeringene deres. De snakker om hvorfor Corporate Governance er så viktig for Storebrand. Jan forteller om at de ønsker å satse på sol- og vindkraft fremfor olje, og hvorfor han mener det er helt greit at USA trekker seg fra Paris-avtalen.

Fossilfritt fond

Jan forklarer hva fossilfrie fond er og hvorfor Storebrand er så opptatt av dette. Fondet deres, Storebrand Global Multifaktor, unngår konsekvent olje- og kullselskaper. Det er ikke kun bærekraft som er viktig for Storebrand, avkastning troner også høyt. Hør mer om hvorfor dette går hånd i hånd, og om utviklingen fremover.

5 trinns modell

Storebrand har et stor analyselag som går gjennom store mengder data daglig. Du får høre mer om prosessen de går gjennom når de vurderer sine investeringer. De har en liste over selskaper de ikke investerer i basert på at de ikke er bærekraftige. Listen inneholder naturlig nok store aluminium- og gruveselskaper, men også Volkswagen og Walmart er nevnt. På listen finner du også en stor norsk telecom-aktør.

Kannibaliseres norsk økonomi?

Jan og Tom snakker om hvordan Norge bør investere i fremtiden og diskuterer hvordan de kan utfordre det etablerte. Norge har levd på olje og gass i mange år, Saugestad mener man snart må tenke nytt.

Avslutningsvis snakker de om viktigheten av USA i Paris-avtalen, og hvordan Trump sin ønskede exit kan påvirke dette.

Er du interessert i å lære mer om bærekraftige investeringer? Sjekk ut ESG og bærekraftige investeringer her på bloggen.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer