Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 125 – Innføring i opsjoner og basic handelsstrategi

Opsjoner er et stort og komplisert tema, og i denne episoden får du en innføring i de viktigste begrepene. Det skjer mye i markedet også, da rapporteringssesongen er i gang og statsbudsjettet lagt frem. Hør mer om hva som kom ut av tallene til Netflix, et av de første selskapene ut. Programleder Anders tar deg gjennom høydepunktene fra statsbudsjettet for deg som sparer. Ellers blir det mer om basic investeringsstrategier og tørrbulkmarkedet med Golden Ocean som svinger mye til tross for stigende rater.

Statsbudsjettet for 2018 og nyheter fra Nordnet

(Fra 02:30) Ander Skar ser på statsbudsjettet for 2018, og det viktigste for deg som sparer og investor. Det er gode nyheter for aksjesparekonto, og ikke minst for fondskonto, eller Investeringskonto Zero som Nordnet-kundene kjenner kontotypen som. Nøkkelordet er bedre tid.

Les også: Statsbudsjettet 2018 – positive nyheter for aksje- og fondssparere

Du får også høre litt mer om hva som skjer hos Nordnet om dagen. Vi kan blant annet skilte med ny handelsapplikasjon og nye nettsider.

Markedet og Netflix

(Fra 12:25) Tom oppdaterer deg på hva som rører seg i markedet, og ser på alt fra forventninger til olje og sentralbanksjefer. Rapporteringssesongen er i gang, og Netflix var en av de som var først ute.

For deg som er interessert i Netflix, les: Netflix er ute med kvartalsrapporten – mye å glede seg til fremover

Megatrender, opsjoner, investeringsstrategi og Golden Ocean

(Fra 20:23) Lytterne spør, og Anders og Tom svarer. Denne gangen blir det tid til 4 spørsmål:

  1. Dette er mer et forslag enn et spørsmål, men Christian vil gjerne at vi tar opp megatrender og inviterer aktuelle gjester til å snakke om dette. Oppfordringen er tatt, og Anders og Tom snakker litt generelt om hvilke megatrender som preger markedene, og hvordan du bør tenke når du skal investere i megatrender.
  2. Hythlodaeus på Shareville har sendt inn spørsmål om #pengepodden kan forklare litt begreper om opsjoner og gi en liten innføring. Anders & Tom forklarer grunnleggende om opsjoner, og forklarer hva PUT, CALL, strike, in-the-money med mer betyr.
  3. Dette spørsmålet er en kjent og kjær problemstilling. Hvordan skal man gripe an markedet, hvordan finne investeringsideer? Anders og Tom snakker om å finne sin plass i markedet, viktigheten av å ha plan, hvilke type investor/trader du skal være, og ikke minst hvordan de selv jobber med å finne investeringsideer.
  4. Siste spørsmål i dag går på tørrbulkmarkedet, Baltic-dry-indeks og Golden Ocean. TPLXXI på Shareville lurer på hvordan kan det være sånn at prisene for å frakte varer går opp, mens Golde Ocean aksjen faller? Tom gir sitt syn på hvorfor det er sånn, og forklarer mer om dynamikken i tørrbulkmarkedet.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
20.10.2017 22:43

Er skuffet over at Nordnet ikke har kapasitet til å tilby IPS i løpet av i år, og dermed tvinger meg til å bruke andre tilbydere for å få denne skattefordelen for skatteåret 2017. Det strider i mot det som er sagt fra dere tidligere, som gir liten forutsigbarhet. Vil legge til at dette er en ekstra bekymring når det også går svært sakte fremover med overflytting av aksjer og fond til ASK i Nordnet, som gjør at kundeopplevelsen nå er svakere enn jeg har opplevd tidligere og forventet videre. Når det er sagt så har jeg også et spørsmål:… Les mer »