#pengepodden – episode 109 – Teknisk analyse med eksperten Roger Kristiansen

Tom har gleden av å få ekspert på teknisk analyse, Roger Kristiansen, i studio. Roger har 29 års erfaring i aksjemarkedet både som megler og forvalter, og nå som teknisk analytiker. Du får et innblikk i teknisk analyse, og noen gode råd for hvordan du kan se om en aksje er på vei til å toppe ut, og når du må være ekstra forsiktig som investor.

Hva er teknisk analyse?

Hvorfor er teknisk analyse noe du bør kunne? Roger forteller mer om hvordan han bruker det, og hva som er viktige indikatorer. Hør også hvordan han bruker teknisk analyse til å lese psykologien i aksjen, og hvorfor perspektiv og glidende gjennomsnitt er noe du kan bruke til å lese utviklingen og mønsteret til en aksje. Norwegian Air Shuttle og Subsea7 blir brukt som eksempler.

Hvordan kan du spotte en topp?

(Fra 30:02) Roger forteller mer om hvordan du kan spotte en topp, og hvordan du kan se signaler som tilsier at du som investor burde være ekstra forsiktig. Her blir Funcom tatt som eksempel. Du får også høre mer om hvordan du kan bruke stop loss i slike situasjoner.

Splitt, emisjoner og børsnoteringer

(Fra 40:10) Kan du bruke teknisk analyse ved splitt/revers, børsnoteringer, emisjoner og i tilfeller som AGA/HIDDN og NMG/AXA, hvor selskaper bytter konsept? Hva gjør dette med det tekniske, og kan du fortsatt bruke det? Roger går dypere inn på de ulike scenarioene, og snakker også om hvorfor lang historikk du trenger for å få noe fornuftig ut av analysen.

Spørsmål fra lyttere fra Twitter og Shareville

(Fra 46:01) Tom har tatt med seg noen spørsmål fra lytterne som han og Roger går gjennom. Hvis du har noen flere spørsmål kan du kommentere dette blogginnlegget, så skal vi hjelpe deg.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer