#pengepodden – episode 107 – Hvordan vil du investere 1 million?

Det blir spørsmålsmaraton med Andres og Tom, og vi går innom seks ulike tema. Du hører mer om exit-strategier i aksjemarkedet, nye forskrifter for forbrukslån, sparing til pensjon, bruk av arvepenger og spekulasjoner i VIX-indeksen.

Markedsoppdatering, FANG-aksjer og Evry på børs

Anders og Tom tar tempen på markedet, og snakker blant annet om droppet i teknologisektoren forrige uke. Tunge teknologiaksjer falt kraftig uten at noen kunne forklare hvorfor. Var det en aldri så liten «flash crash»? Det blir også snakk om renter, Qatar-boikotten og IPO-markedet.

Hvis du vil høre mer om hva som skjer innen oljesektoren, anbefaler vi at du hører forrige episode av #pengepodden – Oljeoppdatering med Torbjørn Kjus – «Whatever it Takes».

Slik håndterer du et kraftig prisfall

(Fra 11:46) Tom drøfter exit-strategier i aksjemarkedet, og deler sine tanker rundt hva du kan gjøre når markedet faller. Hvordan skal du håndtere et «bear-marked» og kraftig prisfall?

Finanstilsynets nye retningslinjer for forbruksbankene

(Fra 19:10) Finanstilsynet har gått ut med nye forslag til forskrifter for forbrukslån. Anders og Tom diskuterer forskriftene, hvorfor og hvilken betydning dette kan ha for kundene og bankene fremover.

Sparing til pensjon og arv

(Fra 25:48) En av lytterne våre har spørsmål om Individuell Pensjonssparing (IPS) og hvordan man skal forholde seg til pensjonssparing med et enkeltmannsforetak. Et annet spørsmål er hvordan skal du gå frem når du har arvet en del penger? Hva hadde Anders og Tom gjort med for eksempel én million? Anders snakker om tre ting du bør tenke på før du tar en avgjørelse.

Spekulasjoner i VIX-indeksen

(Fra 36:26) Fryktindeksen, VIX, er på rekordlave nivåer nå. Anders og Tom snakker om investeringer i indeksen og hvordan du kan spekulere i den.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.06.2017 19:04

Anders bør legge fra seg banneordene mens innspillingen foregår. Får ikke lov å høre på podkasten når ungene er i nærheten.