Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 104 – Bank og finans, egenkapitalbevis og inkassoselskaper

Bank og finans, egenkapitalbevis og inkassoselskaper er ukens tema. Vi har invitert analytiker Joakim Svingen fra Arctic for å få innsikt og tips. Hør mer om hva Joakim og investeringsøkonom, Tom Hauglund mener om blant annet DNB, Skandiabanken, Axactor og B2 Holding.

 

Egenkapitalbevis og ny sparebank på børs

Lær deg mer om hva egenkapitalbevis er, og hvordan strukturen er annerledes enn for en tradisjonell bank. SPOL skal på børs i sommer, og Joakim forteller oss hvorfor han mener det er en spennende aksje. I tillegg snakker han om hans favorittaksje, MING, og hva som gjør den så interessant. Du får også noen tips om andre sparebanker som er i vinden akkurat nå.

 

Tradisjonell bank – DNB og Skandiabanken

(Fra 11:15) Joakim og Tom snakker om tallene til DNB og diskuterer utbytte og tilbakekjøpsprogram. Potensielle tap på utlån er også tema, og DNB har store lån mot oljeservice-sektoren. Videre får du høre om Skandiabanken, som er et veldrevet selskap som ligger langt fremme digitalt.

 

Inkassoselskaper – Axactor og B2 Holding

(Fra 36:41) Hør hvorfor B2 Holding er et interessant selskap hvis du vil invester innen inkasso. Joakim og Tom sammenligner B2 Holding og Axactor, og ser mer på de ulike fasene og landene disse selskapene opererer i.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer