Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 10 – Er du sparer, investor, spekulant eller trader?

Vi nærmer oss slutten og avslutter den 10. pilotepisoden av #pengepodden med temaet «hvem er du i markedet?», og flere spørsmål stilt av interesserte lyttere. Du får også et hint om det kommer flere episoder i fremtiden eller ikke.

Så hvem er du i markedet? Er du sparer, investor, spekulant eller trader? Finn ut hvem du er gjennom Anders og Karl Oscars fargerike metaforer.

Vi gir deg svar på flere spørsmål fra lytterne. Som for eksempel, er det mulig å utnytte skattefradraget ved å realisere tap i enkeltaksjer, for så å reinvestere noen dager senere? Hvorfor er rentebanen vesentlig høyere i Norge enn i Sverige, og har vi noe som ligner på den svenske kontotypen Investeringssparkonto i Norge? Hva er Anders og Karl Oscars syns på de nordiske aksjemarkedene, og hvilke land har de troa på langsiktig? Du får også vite mer om hva det minste tradingbeløpet er før vinninga går opp i spinninga.

Hør på episoden her:

Kjære lytter, takk for denne gang! Vi håper dere enten fortsatt nyter ferien, eller er tilbake uthvilt og klare for nye eventyr. Del gjerne #pengepodden med kjente og kjære.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
12 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
14.08.2015 10:08

Hei! Veldig fin podd – jeg håper dere fortsetter, for dette finnes det helt klart et marked for. Med det sagt, så har jeg et (eller egentlig mange) spørsmål om valuta. Egeninteresset ligger i at jeg nylig flyttet til Sverige, og trenger å flytte en del kapital hit over den kommende tiden… Hvilke faktorer er det som bestemmer valutaers styrke i forhold til hverandre? Den norske kronen er svak kontra den svenske for tiden, og i en nedadgående trend så vidt jeg kan se. Min forståelse og høyst amatørmessige tolking er at norske kroner blir sett på som en mer… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
14.08.2015 12:59

Hei Christian! Takk for tilbakemeldingen og spørsmålet ditt! Vi noterer det 🙂

Gjest
Gjest
10.08.2015 16:02

Väldigt spännande podd. Hoppas att ni fortsätter!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.08.2015 09:43

Takk for det! 🙂

Gjest
Gjest
10.08.2015 10:23

Takk for en bra pod, håper dere fortsetter. I #10 nevnes “smartbeta fond”, har dere noe eksempel?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
11.08.2015 12:26

Takk. Her er en webside med mer informasjon om Smart Beta fra en av de store ETF-leverandørene. Noen av disse fondene har jeg skrevet om tidligere. Link: https://www.ishares.com/us/strategies/smart-beta

Ellers er faktisk fondet Storebrand Global Verdi som jeg selv eier også forsåvidt et SB-fond. De er sektor- og regionsnøytrale, men inneholder aksjer plukket etter “verdi-faktoren” basert på Storebrands metodikk.

Dette er et spennende tema som kan bli tatt grundigere opp i en separat podcast.

Gjest
Gjest
06.08.2015 20:59

Interessante podcasts! Fortsett gjerne med dette.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
07.08.2015 08:57

Herlig å høre, Tor! Takk for hyggelig tilbakemelding.

Gjest
Gjest
06.08.2015 19:49

Takk for utrolig bra podkast – dere er flinke!! Dere har fått meg til og bli skikkelig interessert i dette. Håper på mange nye programmer!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
07.08.2015 09:00

Tusen takk, Christian! Dette er akkurat det vi vil høre, at det engasjerer 🙂

Gjest
Gjest
06.08.2015 17:14

Som vanlig bra og interessant.
Høres til høsten………………….

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
07.08.2015 09:07

Takk, takk, Kigen 🙂