#pengepodden – Den globale børsuroen & kvartalstallene i USA

Investeringsøkonom Mads Johannesen og aksjeekspert Roger Berntsen er samlet i studio for å snakke om sommerens markedshendelser. Da er det ikke til å unngå å diskutere de store globale temaene som handelskrig og rentesetting blant verdens sentralbanker. Et knippe utvalgte amerikanske selskaper har sluppet tall denne sommeren, noe som selvsagt Roger og Mads har store interesse av. Ikke minst blir det snakk om veien videre innen børs og finans.

Handelskrig og rentemøte i USA

Roger og Mads kommenterer de siste tollsatsene som Donald Trump har pålagt Kina. Trump la tidligere i sommer på 10 % straffetoll på et sett med nye kinesiske varer som utgjør omtrent 300 millioner dollar. Nå er praktisk talt alle varer som eksporteres fra Kina til USA tollbelagt. Dette har enorme konsekvenser for verdenshandelen og vi ser det også i selskapenes tall.

Videre hører du mer om rentemøtet til Federal Reserve og nedsettelsen av renten som Jerome Powell kalte «midt cycle» adjustment.

Kvartalstall fra FAANG + Boeing

Hør mer om kvartalstallene til blant annet Catepillar, Microsoft, Apple og Amazon, og litt om guidingen til selskapene videre.

Facebook, Netflix og Boeing

Ett selskap har hatt suksess så langt i år, mens to selskaper har skuffet – både på guiding videre og resultat. Hør mer om dette i slutten av denne episoden av #pengepodden.

Hør også forrige episode av #pengepodden: High yield rentefond – et alternativ til aksjefond?

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer