Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Bjørn Maaseide, fra toppidrett til investor

I denne episoden av #pengepodden får du høre en samtale mellom investor og tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide og vår spareøkonom Bjørn Erik. Opptaket er fra Nordnet Investorkveld i Stavanger den 28. september. Tema er Bjørns reise fra sandvolleyballproff til investor.

Bjørn starter å fortelle om oppbyggingen av SportsClub, som senere ble slått sammen med Elixia, som senere ble slått sammen med SATS. Han forteller at han tok høy risiko tidlig i denne perioden, og lånte 40 millioner og pantsatte huset på et tidspunkt.

Videre forteller Bjørn om hvorfor han startet opp et lite finanskonsern bestående av Kraft Finans, Kraft Bank og Kraft Fondene, og om hans investeringer i eiendom.

Bjørn Erik spør om hvorfor Bjørn har falt ut avKapitals 400 rikeste-liste. Han var på 348. plass i 2020, med en formue på 1 mrd kroner, men siden har hans navn ikke vært på listen. Regner Trygve Hegnar feil, eller har formuen krympet? Hør Bjørns svar.

Bjørn forteller hvor han har investert pengene. Han har relativt fire like store deler bestående av aksjer i SATS, aksjer i Kraftkonsernet, eiendom og sekkeposten andre investeringer.

Gode og dårlige investeringer deles.

Det kan synes lettere å bli rik på eiendom enn på andre bransjer i Norge, i alle fall hvis man skal se påKapitals liste over de 400 rikeste i landet.Er det lettere å bli rik på eiendom enn på andre bransjer? Ja, det har vært det frem til nå, svarer Bjørn.

Arv – syn på penger – mye «nye» penger i Stavanger

Bjørn er 55 år. Har du begynt å forberede arveoppgjøret, spør Bjørn Erik.

Bjørn forteller at det ikke er mye «gamle penger» i Stavanger, i forhold til f.eks. Bergen. Lærdal, Ertvaag, Veen, Øgreid, Rugland, Espedal og deg selv har vel alle bygget opp formuene selv.

Mot slutten snakker de litt om SATS-aksjen, som har vørt en skuffende investering siden børsnoteringen.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer