Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Aker inn i REC & OPEC-møtet

Roger og Mads er på plass i studioet for å snakke om ukens hendelser. Markedet har startet litt ruglete i desember og du får høre mer om dette innledningsvis i episoden. Videre blir temaene Aker sitt inntog i REC og OPEC-møtet. Sist men ikke minst svarer de på spørsmål fra dere lyttere.

Akers inntog i REC

(fra 02:08) Gutta begynner å snakke om ukens største deal. Nemlig Aker sitt inntog i REC. Aker systemet, med Kjell Inge Røkke i spissen har kjøpt Jens Ulltveit Moes beholdning av REC aksjer til 85 millioner kroner. Roger forteller om sitt syn på selskapet og gutta diskuterer litt for og imot hva selskapet bør/må gjøre fremover.

OPEC-møtet

(fra 20:22) I forrige uke ble oljekartellet OPEC enige med sine samarbeidsland om å ytterligere kutte 500 000 fat olje per dag av sin produksjon. Dette kommer i tillegg til 1,2 millioner fat som tidligere er blitt kuttet. Da er vi på til sammen 1,7 millioner fat. I tillegg til dette vil Saudi Arabia kutte ytterligere 400 000 fat per dag frem til mars 2020. Så nå i dag har vi et kutt på 2,1 millioner fat frem til mars 2020. Gutta diskuterer inngående sine tanker og analyser rundt temaet.

Spørsmål og svar

(fra 31:00) I siste seksjon besvarer gutta flere spørsmål og svar fra lytterne. Her blir blant annet spørsmål om Hunter Group, Elkem, Scatec Solar og Equinor besvart, så tune in for å høre Roger og Mads sine betraktninger om disse selskapene.

Hør forrige episode av #pengepodden: Slik finner Odin Global vinneraksjene

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer