#pengepodden – episode 116 – Krakk-nisser om SONG/AXA og viktigheten av å ha en plan

Flere ymter om at vi står ovenfor en korreksjon i markedet, og det er actionfylt for selskaper som Axactor og Songa Offshore. Få med deg hva du burde gjøre som aksjonær, og hør mer om hvorfor Anders har solgt seg kraftig ned i markedet. Det blir også spørsmål om investeringsstrategi for den utålmodige, en risky bufferkonto, hva du skal gjøre når den norske kronen styrker seg og kurtasje.

Markedsoppdatering: Er frykten tilbake?

Anders har solgt seg kraftig ned i markedet, og har fått en del spørsmål om det. Hvorfor har han gjort det? Tom og Anders forteller om at de begge har litt høydeskrekk etter sommerens oppgang.

Storeulv i inn i inkasso og Axactor

(Fra 10:35) Hva skjer med Axactor om dagen? Stikkordet er John Fredriksen. Tom forteller hva som har skjedd, og hvorfor aksjen var en av ukens vinnere. Lær mer om Axactor og hva samarbeidet med John Fredriksen gjør for fremtiden til selskapet.

Få også med deg: Episode 104 – Bank og finans, egenkapitalbevis og inkassoselskaper

Songa Offshore blir slukt av Transocean

(Fra 16:38) Songa har mottatt bud på 47,5 kroner fra Transocean. Tom deler tankene sine om hva du bør gjøre som aksjonær.

Spørsmål fra lytterne

Som vanlig har vi fått inn mange gode spørsmål fra #pengepodden-lytterne:

  • (Fra 20:35) Hvordan skal du takle rastløsheten når du kjøper og selger aksjer? Når skal du ta posisjoner og hvordan skal du komme deg bort fra overtrading?
  • (Fra 31:28) Hva burde du gjøre med bufferkontoen din? En strukturert student ønsker å øke risikoen i bufferkontoen, men hvordan burde du gjøre det?
  • (Fra 37:13) Dollaren svekkes og den norske kronen styrkes, og mange står videre styrking av den norske kronen. Bør man selge seg ned i utenlandske fond eller norske fond som investerer i utenlandske selskaper?
  • (Fra 41:46) Kan kurtasjen bli lavere? Anders reflekterer over spørsmålet.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
18.08.2017 12:41

Hei. I den siste podden snakket dere om å trekke seg ut av markedet når prisene synes å være høye. En follow-up blir da når man skal kjøpe seg inn igjen. Hvor lenge skal man vente? Hvilke signaler er man skal se etter? Og hvis man etter å ha solgt seg ned/ut, og det ikke kommer noen korreksjon, hvor lenge skal man da vente før man begynner å kjøpe seg inn igjen?