#pengepodden – episode 142 – Thina Saltvedt om det grønne skifte og bærekraft

Tom har nok en gang fått storfint besøk i studio. Denne gangen av den profilerte oljeanalytikeren Thina Saltvedt fra Nordea, hun har skiftet stilling og fokuset er rettet mot bærekraft og det grønne skifte. Til tross for at olje ikke er hennes fokusområde lenger, gir hun deg en rask oppdatering på hva som rører seg i oljemarkedet. Samtidig røper hun årsaken til at hun gir seg som oljeanalytiker etter 10 år i stillingen. Hør mer om hva Thina trekker frem som spennende satsingsområder innen teknologi og miljø de kommende årene. 

Olje oppdatering

Som dere vet elsker Tom å prate om oljemarkedet, de vier det første kvarteret til å diskutere utsiktene for oljemarkedet. Thina deler sitt syn på Opec, Saudi-Arabia, Russland og ikke minst skiferproduksjonen i USA, som stiger i rekordfart. Hør også mer om hva Thina og Tom tenker om at den totale oljeproduksjonen har nådd det høyeste nivået siden 1973.

Fokus på bærekraft – tar Kina klimautfordringene på alvor?

(16:55) Du får høre hvilket potensiale og utfordringer Thina ser med det grønne skiftet. Hun forteller også om de spennende teknologiske endringene vi står ovenfor og hvor viktig miljøhensyn blir i fremtiden. Et spørsmål mange stiller seg er i hvilken grad Kina tar sin forpliktelse og anerkjennelse av klimautfordringene på alvor. Hør hva Thina mener om akkurat dette. Hun deler også sine erfaringer fra turer til både senatet i USA og China Council.

Er oljefondet ferdig med olje og gass?

(39:19) Oljefondet har sagt de skal selge seg ut av olje og gass, og verdensbanken sier de ikke vil fortsette å finansiere utvinningen. Tom er nysgjerrig på hva dette betyr for videre utvinning på norsk sokkel, særlig med tanke på at operatørene må investere store summer for å kunne opprettholde produksjonen i fremtiden. Hør hvilke tanker Thina har om situasjonen.

Det er mye bra innhold om bærekraft på Nordnetbloggen, sjekk det ut!

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer