Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 140 – Sjefsøkonom i Handelsbanken tror ikke på Norges Bank sine renteprognoser

Hvor mange rentehevninger har vi i vente i 2018? Hør hva sjefsøkonom i Handelsbanken, Kari Due Andresen mener i denne episoden av #pengepodden. Sjefsøkonomen er ikke bekymret for den økonomiske utviklingen og er tydelig på at vi ikke har et krakk i vente. Du får også vite hva Kari mener er de kraftigste driverne for det sterke aksjemarkedet vi ser i dag og hva hun frykter vil stoppe oppgangen.

FED, kvantitative programmer og lønnsvekst

(01:36) Tom legger ikke skjul på at han er nervøs for de lange rentene som tikker oppover, finn ut hvorfor dette bekymrer han. Kari snakker om den «nye normalen» med lavere rentebane internasjonalt og hvilke virkninger dette har. Sentralbankene har avsluttet de massive tilbakekjøpsprogrammene og Kari snakker om konsekvensene av dette.

Se også: De lange rentene kan være en festbrems

Hvor skal renten og hvilke konsekvenser vil det ha for det norske boligmarkedet?

(21:00) Kari er tydelig på hva hun mener om den norske renteutviklingen, og tror ikke prognosene fra Norges Bank stemmer. Tom regner på hvor høy renten faktisk blir om Norges Bank får rett i deres prognoser, med 5 rentehevninger de neste 3 årene. Du får også høre mer om effekten dette vil ha for det norske boligmarkedet de kommende årene.

Globale BNP-vekst, skattereform – Kari er redd for at forventningene er for høye

(31:48) International Monetary Fund (IMF) oppjusterer den globale veksten til 3. 9 % og Tom gir deg tall på hvem som er de største bidragsyterne. Du får også høre mer om den nye skattereformen og hvorfor Kari er bekymret for reformens utfall på lang sikt. Kari er redd for at optimismen rundt USAs vekst er for høy, og Tom deler hennes syn på hva dette vil gjøre med aksjemarkedet.

Hør også: episode 139 – Rapporteringssesongen er i gang

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.02.2018 08:34

Hei! Spørsmål til Pengepodden: I dag kan vi lese at Amazon steg 7% ETTER BØRS. Apple steg 3%. Hva er greia med etterbørs i USA? Er dette reel handel? I så fall, hva er poenget med at man faktisk kan handle utenom børsens åpningstider? Og hvorfor ble praksisen i det hele tatt innført?

Mvh Stig

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
02.02.2018 16:21

Hei Stig,

Spørsmålet ditt er notert til en kommende episode av pengepodden. Inntil videre kan du lese mer om after-hours trading her: https://www.investopedia.com/ask/answers/04/061004.asp

/Nikolai