#pengepodden – episode 138 – Kryptokollaps og spotte en børskorreksjon

Kryptovalutaer verden over har kollapset de siste dagene og du hører mer om dette i denne episoden. Få en oppdatering på de siste ukers hendelser i markedet, og hva Anders og Tom tenker om en mulig børskorreksjon. Du får også høre hvordan en potensiell korreksjon kan påvirke obligasjonsmarkedet.

USA-børsene er knallsterke

Børsene i USA har startet året knallsterkt, og Tom mener skattereformen er mye av årsaken til dette. I tillegg er oljen sterk, noe som gir moment på Oslo Børs. Du får også høre mer om resultatsesongen som hver øyeblikk er i gang.

Les også: Alcoa nedjusterer etterspørselen – Aksjen ned 6 %

Aktive vs. passive forvaltere

(Fra 15:55) En lytter ønsker å vite hvordan Anders og Tom ser på indeksfond sammenlignet med aktivt forvaltede fond og enkeltaksjer. Finn ut mer om hvorfor det ene ikke skal utelukke det andre, og hva Anders og Tom trekker frem de beste argumentene for og imot.

Hør også #pengepodden – Alfred Berg Gambaks vinneraksjer for 2018

Identifiser et bear market

(Fra 24:40) Hør hvilke identifikatorer Anders og Tom bruker for å spotte et bear market, og hvilke aksjer som har en tendens til å falle mer enn andre i et slikt marked. Hør også deres tanker om kryptokollapsen.

Obligasjonsmarkedet ved en børskorreksjon

(Fra 35:30) Hvordan vil obligasjonsmarkedet oppføre seg ved en korreksjon? Tom har søkt eksperthjelp og deler hva en obligasjonsmegler i Arctic mener om saken.

Våpen, tobakk og cannabis

(Fra 41:0) En kunde ønsker å vite mer om fond som driver med uetiske handel. Anders gir noen eksempler på hvordan du kan investere i dette, og trekker frem at cannabis er et interessant investeringsobjekt for nordiske Nordnet-kunder.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer