Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Positivt driv i Asia i natt. Svak nedgang på Wall Street torsdag kveld

Det har vært en vanskelig start på det nye børsåret, spesielt i USA der teknologiaksjene har fått unngjelde etter at Fed varslet om nye pengepolitiske innstramminger.

Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,3% i dag, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt i går.

Det har vært en vanskelig start på det nye børsåret, spesielt i USA der teknologiaksjene har fått unngjelde etter at Fed (den amerikanske sentralbanken) varslet om nye pengepolitiske innstramminger. De sykliske sektorene energi og finans derimot, har fortsatt videre oppover denne uken takket stigende energipriser og høyere lange renter. Mange investorer benyttet for øvrig anledningen til å vekte seg opp i sykliske aksjer i 2021, noe som i ettertid har viste seg å være klokt. Råvareprisene ser ut til å holde seg oppe tross rekordhøye smittetall verden over (Covid). I tillegg ser ikke inflasjonen ut til å dempe seg med det første, noe som vil tvinge sentralbankene til å heve styringsrentene de kommende månedene.

SVB Financial Group (+7,5%), Lamb Weston Holdings (+7,4%) og Signature Bank (+6,3%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Humana (-19,4%), Bath & Body Works (-6,4%) og Nucor Corp (-5%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,7 prosent i snitt fredag morgen.

Hang Seng indeksen ledet an i Asia i natt med en oppgang på nesten to prosent. I fjor slet de asiatiske børsene med å holde følge med de amerikanske og europeiske, men kanskje kan denne trenden snu i 2022. Shanghai CSI 300 endte opp en halv prosent fredag, mens Nikkei 225 falt marginalt. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene vil dra nytte av dette når de åpner klokken ni.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 82,6 dollar per fat, opp 0,6 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,88, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,72 og 2,09 prosent.

Store uroligheter i Kasakhstan har sendt oljeprisen oppover det siste døgnet. Enn så lenge går oljeproduksjonen i landet som normalt, men skulle situasjonen eskalere ytterligere vil dette kunne endre seg. Kasakhstan produserer i dag rundt 1,6 millioner fat hver dag.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer