Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia og USA. Japanske Softbank i fokus

De siste to ukene har teknologirelaterte aksjer lagget de mer tradisjonelle. Hvorvidt denne trenden fortsetter gjenstår å se. Nasdaq indeksen, der brorparten av teknologiaksjene er inkludert, er for øvrig i korreksjonsmodus (ned mer en 10 % fra toppen)

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt i snitt fredag.

De siste to ukene har teknologirelaterte aksjer lagget de mer tradisjonelle. Hvorvidt denne trenden fortsetter gjenstår å se. Nasdaq indeksen, der brorparten av teknologiaksjene er inkludert, er for øvrig i korreksjonsmodus (ned mer en 10 % fra toppen). Kjente selskaper som Tesla, Apple, Microsoft og Amazon slet mest i uken som var og aller verst gikk det for Tesla som falt over 10 %.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt mandag morgen.

De asiatiske børsene ser ut til å starte uken med oppgang. Nyheten om at Softbank skal selge brikkeprodusenten Arms Holding til NVIDIA, bidro til den positive stemningen i regionen. Det japanske konglomeratet har vært mye omtalt den seneste uken, etter at det ble kjent at de har tatt store posisjoner i amerikanske tek aksjer gjennom derivatmarkedet. Aksjen steg for øvrig 9 % på nyheten om salget av Arms Holding, men dette var ikke nok til å reversere forrige ukes kursfall.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,01, mens 30-års renten i USA ligger på 1,41 prosent.

Ny storm i Mexicogulfen kan komme til å prege oljemarkedet denne uken, dog COVID-19 situasjonen er fremdeles den dominerende faktoren på lengre sikt. Smittesituasjonen rundt om i verden, når stadig nye høyder, noe som ventes å legge ytterligere press oljeetterspørselen. En eventuell ny stimulansepakke fra USA kan hjelpe på denne situasjonen, men enn så lenge sliter politikerne å enes.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer