Oppgang i vente. Pfizers vaksine hastegodkjent i USA. Positive impulser fra Asia i natt

Pfizers vaksine har nå blitt hastegodkjent i USA for bruk på personer fra 16 år og oppover. Det er for øvrig ventet at alle vaksinene fra de store farmasigigantene vil bli godkjent for bruk innen kort tid, noe som vil lette trykket på den globale helsesektoren betydelig de kommende månedene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene, utenom Dow Jones indeksen, endte svakt ned fredag. Selv om smittetallene både i USA og Europa er skyhøye, er investorenes fokus rettet mot vaksinenyheter, samt utviklingen i forhandlingene om en ny krisepakke. Ferske makrotall (The University of Michigan index of consumer sentiment) viser også at amerikanske innbyggere ser mer positivt på fremtiden enn tidligere.

Walt Disney, en av de 30 selskapene som inngår i Dow Jones indeksen endte på topp fredag. Mediekjempen forventer at deres nye strømmetjeneste Disney+, vil nå 260 millioner betalende kunder innen 2024.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt mandag morgen.

Pfizers vaksine har nå blitt hastegodkjent i USA for bruk på personer fra 16 år og oppover. Det er for øvrig ventet at alle vaksinene fra de store farmasigigantene vil bli godkjent for bruk innen kort tid, noe som vil lette trykket på den globale helsesektoren betydelig de kommende månedene. Alle sektorer, utenom energisektoren, endte opp i Asia i natt.

En endelig Brexit-avtale henger i en tynn tråd, da partene har ikke ser ut til å komme til enighet innen fristen 1.1. Når det er sagt, gitt omstendighetene knyttet til Covid-19 situasjonen er det naturlig å anta at fristen vil bli forlenget om nødvendig.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 50,5 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,76, mens 30-års renten i USA ligger på 1,64 prosent.

Utrullingen av en rekke effektive Covid-19 vaksiner er ventet å gi en positiv effekt på oljeetterspørselen i 2021, men gitt urovekkende høye smittetall i spesielt USA og Europa, er usikkerheten stor i det korte bildet.

I forrige uke passerte oljeprisen 50 dollar per fat, et nivå som har holdt seg gjennom helgen. Isolert sett er dette positivt, spesielt for de oljeselskapene som har blitt hardest rammet som en følge av priskollapsen etter pandemien brøt ut i mars. Oljesektoren har for øvrig ledet an på verdens børser den siste måneden.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer