Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oppgang i Asia i natt. Fed i fokus

Nikkei 225 steg 1,1% i natt, takket være positivt driv på Wall Street onsdag kveld. Hovedindeksen i Japan er for øvrig en av få indekser i verden som har stått i mot årets nedtur.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen

Merk! Det er ingen handel i USA i dag, noe som vil påvirke aktiviteten (handelsvolumene) på de europeiske børsene i dag.

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene fortsatte oppover onsdag, godt hjulpet av positive signaler fra Fed hva angår styringsrenten. Det ligger nå i kortene at styringsrenten (Fed Funds Rate) vil heves med 0,5 %poeng i desember, mot tidligere ventet 0,75 %poeng. Presset på økonomien (inflasjonen) har avtatt noe i det siste, dog usikkerheten er fremdeles stor.

Nasdaq indeksen (+1,%) ledet an på oppsiden i går, etterfulgt av S&P 500 (+0,6%) og Dow Jones indeksen (+0,3%). Tesla (+7,8%), Deere & Co (+5%) og Warner Bros Discovery (+5%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Autodesk (-5,7%), SLB (-4,1%) og CF Industries (-3,1%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt torsdag morgen..

Nikkei 225 (Japan) steg 1,1 prosent i natt, takket være positivt driv på Wall Street onsdag kveld. Hovedindeksen i Japan er for øvrig en av få indekser i verden som har stått i mot den globale nedturen i 2022. Oslo Børs, målt gjennom OBX indeksen, har også klart seg bra så langt i år med en oppgang på 3,7 prosent. Utviklingen i Hong Kong og Kina derimot, har vært svak.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 84,72 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra onsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -4,7 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 9,91, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,7 og 3,73 prosent.

Oljeprisen har svingt enormt denne uken på rykter og nyheter. Tidligere i uken handlet det meste om OPECs og en mulig produskjonsøkning. I går falt oljeprisen på ny etter meldinger om mulig pristak på russisk olje. G7 landene jobber nå for å innføre et pristak for russisk olje som eksporteres med skip, på 70 dollar fatet. Dollaren falt for øvrig etter publiseringen av Feds rentereferat, det samme gjorde rentene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer