Oppgang i vente, men høye smittetall bekymrer investorene

Verdens børser falt kraftig mandag, inkludert de amerikanske. Investorene er bekymret for smittetallene, som når nye høyder dag for dag. Flere land strammer nå kraftig inn på smittetiltakene noe som er ventet å forlenge den globale vekstnedturen ytterligere

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1 prosent i snitt i går.

Verdens børser falt kraftig mandag, inkludert de amerikanske. Investorene er bekymret for smittetallene, som når nye høyder dag for dag. Flere land strammer nå kraftig inn på smittetiltakene noe som er ventet å forlenge den globale vekstnedturen ytterligere. I USA venter de fleste på en ny krisepakke, men enn så lenge er politikerne mer opptatt av å drive valgkamp enn noe annet.

Nikola Corporation (-19,3%) toppet taperlistene i går etter melding om at selskapets sjef og styreleder Trevor Milton, valgte å trekke seg grunnet påstander om uredelige forretningsprinsipper fra analysebyrået Hindenburg Research. Selskapet har for øvrig knyttet til seg en rekke underleverandører verden over, deriblant norske Nelhydrogen. Nel ble i likhet med Nikola, straffet hardt på børsen i går, med en nedgang på nesten 17 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225*, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,4 prosent i snitt mandag morgen.

De asiatiske børsene klarte seg relativt bra tirsdag. Når det er sagt, økt sannsynlighet for innføring av strengere globale reiserestriksjoner preget en rekke selskaper negativt. Blant annet fikk flyselskapene i Asia unngjelde, slik de også gjorde i Europa og USA mandag.

*Børsene i Japan holdt stengt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,3 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,31, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

Oljeprisen falt i takt med resten av markedet i går, men har stabilisert seg noe siden. Mye av nedgangen mandag skyldes dollarstyrkelse. Dvs. en sterkere dollar gir normalt sett, lavere oljepris gitt at denne handles i samme valuta.

Investorene “flyktet” fra de små valutaene i går, inkludert den norske kronen. En dollar koster nå 9,3 kroner, hele tretti ører mer enn den gjorde i forrige uke. Svake krone er positivt for norske eksportbedrifter, men samtidig er det også et tegn på svake/usikre tider i verdensøkonomien.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer