Oppgang i vente etter teknologi comeback på Wall Street. Tesla ned etter “Battery Day”

Teknologiaksjene gjorde et aldri så lite comeback i går, da Nasdaq indeksen (+1,7%) utkonkurrerte både S&P 500 (+1,1%) -og Dow Jones indeksen (+0,5%). Netthandelsgiganten Amazon ble den klare vinneren blant de store selskapene, med en oppgang på 5,7 prosent

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt i går.

Teknologiaksjene gjorde et aldri så lite comeback i går, da Nasdaq indeksen (+1,7%) utkonkurrerte både S&P 500 (+1,1%) -og Dow Jones indeksen (+0,5%). Netthandelsgiganten Amazon ble den klare vinneren blant de store selskapene, med en oppgang på 5,7 prosent.

Selv om stemningen på Wall Street var god i går, så er usikkerheten blant investorene fortsatt stor grunnet den uavklarte COVID-19 situasjonen. Så lenge smittetallene øker vil arbeidsledigheten rundt om i verden holde seg på historisk høye nivåer. Videre, gitt at rentene mer eller mindre står i null de fleste steder, hviler det største ansvaret på politikerne i disse dager. Mao. det ligger ikke i kortene at de store svingningene på verdens børser blir borte med det første.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt tirsdag morgen.

Investorene i Asia lot seg ikke påvirke av gårsdagens opptur i USA. De største indeksene endte mer eller mindre flatt. Meldinger om stigende smittetall og svakere vekst var de drivende faktorene.

I går kveld avholdt Tesla sin første “Battery Day” i forbindelse med sin generalforsamling. Forventningene var store til dette arrangementet, også i Asia. Tesla jobber med egen batteriteknologi, en teknologi som er ventet å bli viktig for selskapets langsiktige suksess. Når det er sagt, markedet svarte med å sende aksjen ned nesten syv prosent i etterhandelen. Kanskje var forventningene blant aksjonærene for store denne gang. Teslas aksjer er for øvrig opp vanvittige 407 prosent i 2020.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,5 dollar per fat, ned -1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,37, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

De amerikanske oljelagrene viste seg å stige i forrige uke, noe som har lagt et lite press på oljeprisen gjennom natten. Bensinlagrene derimot, skal ha falt betydelig de siste syv dagene. Libya er også ventet å tilføre markedet ytterligere fat, da de snart vil gjenoppta sin eksport etter lang tids opphold.

Økt press på oljeprisen er normalt sett negativt for den norske kronen. Kronen har på få dager svekket seg med rundt 40 øre mot dollaren.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer