Oppgang i vente etter rekyl på Wall Street onsdag kveld

Det ble et aldri så lite comeback på Wall Street onsdag, Alle sektorer bidro positivt, men IT, konsum -og materialsektoren gjorde det aller best. Når det er sagt, volatiliteten har tatt seg betydelig opp den siste uken, noe som isolert sett er negativt for aksjemarkedet

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,7]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 2,1 prosent i snitt i går.

Det ble et aldri så lite comeback på Wall Street onsdag, Alle sektorer bidro positivt, men IT, konsum -og materialsektoren gjorde det aller best. Når det er sagt, volatiliteten har tatt seg betydelig opp den siste uken, noe som isolert sett er negativt for aksjemarkedet.

Mange investorer forbereder seg nå på resultatsesongen for tredje kvartal. Sannsynligheten for at det kommer flere negative selskapsoverraskelser (resultatvarsel) i tredje kvartal enn i de andre kvartalene er stor, noe mange investorer er klar over. Dvs. for selskaper som guider markeder med klare årsmål, og som er på etterskudd når 3/4 av året er unnagjort, vil som regel måtte “krype” til korset med resultatvarsel ila. september måned. Det skal for øvrig sies at 2020 er et spesielt år på COVID-19 situasjonen, der mange selskaper allerede har måttet trekke sin guiding pga. usikkerheten virusutbruddet har ført med seg.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,7 prosent i snitt i natt.

Det ble børsoppgang i Asia torsdag. Gårsdagens oppgang i USA var den viktigste drivkraften i markedet. Aksjemarkedet i Indonesia derimot, falt hele fem prosent på melding om at landet stenger ned på grunn av COVID-19 viruset.

Senere i dag skal ECB (den europeiske sentralbanken)avholde rentemøte, dog det ventes ingen store strategiendringer i dette møtet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,8 dollar per fat, opp 2,6 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,99, mens 30-års renten i USA ligger på 1,45 prosent.

De amerikanske oljelagrene steg med tre millioner fat i forrige uke. Den ukentlige statistikken fra den amerikanske petroleumsinstituttet er noe aktørene i oljemarkedet følger tett. Økte lagre er et tegn på svakere oljeetterspørsel og visa versa.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
sten -Jarle Pettersen
sten -Jarle Pettersen
10.09.2020 13:17

Hei Roger tak for god info.
Er det lurt å investere i Nasdaq nå??