Oppgang i vente etter ny rekorder på Wall Street. Exit for Exxon i Dow Jones indeksen

Investorene i Asia lot seg ikke rive med av tirsdagens oppgang i USA, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag. Nyheten om at USA og Kina skal ha vært i dialog vedrørende handelsavtalen som ble signert i fjor, preger nå overskriftene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%. MOWI, NEL, VOW mfl. i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt i går.

Exxon Mobil (-3,2%), Pfizer (-1,1%) og Raytheon (-1,5%) senket Dow Jones indeksen i går, etter at det ble kjent at disse vil bli byttet ut med Salesforce (+3,6%), Amgen (+5,4%) og Honeywell (+3,2%).

Exxon Mobil har for øvrig vært en del av den Dow Jones indeksen i over 90 år. Hvorvidt Exxon noensinne vil komme tilbake i indeksen igjen spørs, men mye tyder på at selskapet må lykkes betydelig innenfor fornybar energi for at det skal skje.

General Electric, en annen historisk gigant, forsvant ut av Dow Jones indeksen i 2018 etter over 100 års fartstid i denne. Mao. Exxon klarte ikke å slå GEs rekord.

S&P 500 og Nasdaq indeksene steg til ny all-time high i går, godt hjulpet av selskapene som ble besluttet inkludert i Dow Jones indeksen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,3 prosent i snitt i natt.

Investorene i Asia lot seg ikke rive med av tirsdagens oppgang i USA, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag. Nyheten om at USA og Kina skal ha vært i dialog vedrørende handelsavtalen som ble signert i fjor, preger nå overskriftene. Mange håper at forholdet mellom to av verdens supermakter skal bli bedre, men sannsynligheten er ikke stor for det i det korte bildet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 46 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,98, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

Oljeprodusentene i Mexicogulfen har stengt ned det meste av produksjonen i området i påvente av kraftig uvær. Nedstengingen i Mexicogulfen har naturlig nok ført til høyere oljepriser. Det er for øvrig lite annet nytt å melde om innenfor oljemarkedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer